Recepten

Mosselen met spaghetti en tomatensaus

Mosselen met spaghetti en tomatensaus

Mosselen! Wij vonden het na vele verzoekjes weer eens tijd voor een heerlijk gerecht met mosselen.
Je moet van mosselen houden, maar als je het nog nooit hebt geprobeerd is dit zeker een goed recept om kennis te maken met de mossel.

We hopen van harte dat jullie net zo blij van worden van deze smaakvolle spaghetti als wij!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr mosselen (1 kg schelpen)
  • 130 gr spaghetti
  • 300 gr tomaten
  • 30 gr tomatenpuree
  • 500 ml visbouillon
  • 100 gr courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr peterselie
  • 200 gr soepgroente
  • optioneel: rode peper of chilipoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Ontvel de tomaten en verwijder de harde kernen. Pureer ze tot een gladde massa. Maak op smaak met (zwarte) peper en zout.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit aan in een scheutje olie. Snijd de courgette in fijne blokjes en voeg ze toe. Bak de tomatenpuree kort mee.
  • Voeg de gepureerde tomaten toe en laat de saus op laag vuur wat inkoken. Maak indien nodig verder op smaak met peper, zout en chilipoeder (klein beetje!).
  • Spoel de schelpen schoon en haal de kapotte schelpen ertussenuit.
  • Stoof de mosselen op laag vuur in ongeveer 7 minuten gaar in een ruime pan met 500 milliliter visbouillon en de soepgroente. Houd de deksel op de pan. Het mosselvlees is gaar als de schelpen open staan.
  • De visbouillon en soepgroente gebruik je na het stoven van de mosselen niet meer. Verwijder het mosselvlees (ongeveer 200 gram van 1 kilo schelpen) uit de schelpen en laat even uitlekken. Voeg het vervolgens toe aan de tomatensaus.
  • Hak de platte peterselie fijn.
  • Serveer de spaghetti met de tomatensaus met mosselvlees. Garneer ruim met peterselie.

Tips en tricks

  • Als je van pittig houdt en een stukje rode peper wilt gebruiken, voeg die dan tegelijk toe met de courgette.
  • De zaadjes en het vocht van de tomaten kun je mee pureren. Misschien moet je de saus dan iets langer laten inkoken om de gewenste dikte te bereiken.
  • Mosselen hoeven niet onder water te staan als je ze gaar stooft.
  • Wij gebruikten (een zakje) soepgroenten met veel tuinkruiden. Dit gaf een heerlijke geur en perfecte smaak in combinatie met de visbouillon.
  • Schelpen die na het stoven nog dicht zitten kun je weggooien. Die zijn niet goed.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 474
  • Eiwit: 30,5 gram
  • Koolhydraten: 62,1 gram
  • Vet: 10,4 gram
  • Vezels: 14,5 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter