Diner Lunch Vegetarisch recept

Mosterdsoep met prei en aardappel

Mosterdsoep met prei en aardappel

Een mosterdsoepje op z’n tijd is altijd lekker! Een keer een heel ander smaak dan tomaten-, kippen-, of groentesoep.

Een heerlijke soep, en al helemaal bonus als je van mosterd houdt natuurlijk.

Dit heb je nodig (1.200 ml)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr aardappels
  • 150 gr prei
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 40 tot 50 gr grove mosterd
  • 100 ml kookroom light

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Was de prei en snijd deze in ringen.
  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  • Neem een soeppan met een scheutje olie en fruit de ui en knoflook een paar minuten zachtjes aan. Voeg vervolgens de prei toe en laat deze ook een paar minuten meebakken.
  • Voeg nu een liter water, de bouillonblokjes en de aardappel toe.
  • Laat de soep nog zo’n 15 tot 20 minuten koken zodat de aardappels gaar zijn.
  • Voeg de mosterd en kookroom toe en gebruik de staafmixer om de soep glad te mixen. De mosterdzaadjes blijven heel, maar dat is juist de bedoeling.

Tips en tricks

  • Begin met ongeveer 30 gr mosterd. Proef de soep en voeg eventueel nog extra mosterd toe. Zelf hebben we in totaal 50 gr gebruikt, maar dan smaakt de soep ook echt naar mosterd. We kunnen ons best voorstellen dat je iets minder wilt gebruiken.
  • De hoeveelheid prei komt niet heel precies. Koop gewoon een kleintje en als die bijvoorbeeld 200 gr weegt kun je ‘m gerust helemaal gebruiken.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 46
  • Eiwit: 1 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Vet: 2 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter