Diner Kerstrecepten Lunch

Mosterdsoep met spekjes en bosui

Ben je van plan om uitgebreid te koken voor een groot gezelschap? Maak deze mosterdsoep dan als voorgerecht of tussengerecht. Deze soep maak je geheel ontspannen een dag van tevoren. Daarmee houd je de stress op de dag zelf binnen de perken. 

In plaats van je stresslevels, krijgt je zelfvertrouwen een boost. Je zult zeker complimenten krijgen over deze romige en pittige soep.

Door het geringe aantal calorieën zal niemand een vol gevoel overhouden aan het eten van een dampend kommetje van deze mosterdsoep. Maar door de combinatie van de romige en pittige smaak, houdt deze soep je gasten precies lang genoeg tevreden, zodat de sfeer goed blijft als jij de laatste hand legt aan het hoofdgerecht. 

Dit heb je nodig (1.000 milliliter)

  • 100 gr aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr grove mosterd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 75 gr magere spekreepjes
  • 50 gr bosui
  • 100 ml kookroom

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Schil de aardappel en rasp met een fijne rasp.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui aan met de knoflook.
  • Voeg de aardappelrasp toe en bak even mee.
  • Zet het vuur laag en voeg de mosterd toe.
  • Maak 800 milliliter bouillon van het bouillonblokje. Voeg toe en roer alles goed door.
  • Laat de soep 15 minuten koken.
  • Bak de spekreepjes ondertussen krokant in een droge pan.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Roer de kookroom door de soep. Maak verder op smaak met peper. Warm alles goed door.
  • Schep de soep in de kommen en bestrooi met de spekreepjes en ringetjes bosui.

Tips en tricks

  • Gebruik grove mosterd met mosterdzaadjes. Dat staat mooi in de soep en is bovendien erg lekker.
  • Deze soep kun je perfect invriezen.

Voedingswaarde (per 100 milliliter)

  • Kcal: 72
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vet: 4 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Heerlijke soep! Echt een aanrader. Wij hebben de bosui iets eerder toegevoegd zodat hij wat zachter van smaak werd en dat bleek een goede keuze.

  • een heerlijke soep.
    had nog een struikje witlof die op moest.
    deze in dunne ringetjes gesneden en deze op het laatst kort meegebakken.

Laat een reactie achter