Diner Lunch Vegetarisch recept

Nacho lunchsalade

Nacho lunchsalade

Nagenoeg iedereen kent onze nachoschotel met gehakt en kaas. Heel voorzichtig durven we hem zelfs wel een beetje ‘beroemd’ te noemen. Als we het met iemand over Project Gezond heb horen we heel vaak: “Jaaaaa, die nachoschotel van jullie!!”

Toen we een ingeving kregen voor een nachosalade waren we dan ook gelijk benieuwd naar de uitwerking hiervan. We hoopten vooral dat ‘ie niet te veel op onze schotel zou lijken, want dan hadden we er niet zoveel mee gekund.

Gelukkig, deze salade is echt anders! Behalve dan dat er ook hier weer lekkere chippies in gaan 🙂 Uiteindelijk hebben we wel besloten om er een lunchrecept van te maken. We vinden het zelf niet echt een volwaardig diner en zijn ook bang dat je het er niet op gaat ‘redden’.

Eigenlijk alleen maar beter. Nu kun je bij PG niet alleen dineren met chips, maar ook lunchen, haha!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr ijsbergsla
  • een halve avocado
  • 50 gr bosui
  • 2 tomaten
  • 100 gr maïs
  • 100 gr zwarte bonen
  • 80 gr tortillachips
  • 30 gr crème fraîche
  • 5 gr balsamicoazijn

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Snijd de ijsbergsla fijn, de halve avocado in dunne plakjes, de tomaten in blokjes en de bosui in ringen.
  • Spoel de maïs en zwarte bonen af onder de koude kraan en meng dit met de andere groente. Voeg ook wat peper toe.
  • Verdeel de tortillachips over twee borden en verdeel vervolgens de groente erover.
  • Roer de crème fraîche en balsamicoazijn tot een dressing en verdeel dit over de borden.

Tips en tricks

  • De dressing van crème fraîche en balsamicoazijn kun je eventueel verdunnen met een beetje water. De smaak wordt dan minder sterk en je hebt wat meer dressing.
  • Zout heb je naar onze mening niet nodig in dit recept. Dat zit al voldoende op de tortillachips.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 466
  • Eiwit: 11,4 gram
  • Koolhydraten: 48,7 gram
  • Vet: 24,4 gram
  • Vezels: 13,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Hoi Walter
    Dolblij met t eerst kookboek.
    Kan niet wachten om te beginnen.
    Wat een leuke recepten.
    Als we daar gezond bij blijven ,eventueel n beetje afvallen zou dat heerlijk zijn.
    Dank je wel! Groetjes Els

Laat een reactie achter