Nagenoeg iedereen kent onze nachoschotel met gehakt en kaas. Heel voorzichtig durven we hem zelfs wel een beetje ‘beroemd’ te noemen. Als we het met iemand over Project Gezond hebben horen we heel vaak: “Jaaaaa, die nachoschotel van jullie!!”
Toen we een ingeving kregen voor een nachosalade waren we dan ook gelijk benieuwd naar de uitwerking hiervan. We hoopten vooral dat ‘ie niet te veel op onze schotel zou lijken, want dan hadden we er niet zoveel mee gekund.
Gelukkig, deze salade is echt anders! Behalve dan dat er ook hier weer lekkere chippies in gaan 🙂 Uiteindelijk hebben we wel besloten om er een lunchrecept van te maken. We vinden het zelf niet echt een volwaardig diner en zijn ook bang dat je het er niet op gaat ‘redden’.
Eigenlijk alleen maar beter. Nu kun je bij PG niet alleen dineren met chips, maar ook lunchen, haha!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 100 gr zwarte bonen
- 100 gr maïs
- 50 gr bosui
- 2 tomaten
- 0,5 avocado
- 200 gr ijsbergsla
- 30 gr crème fraîche
- 5 gr balsamicoazijn
- 80 gr tortillachips
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Spoel de zwarte bonen af onder de koude kraan. Laat samen met de maïs uitlekken in een vergiet.
- Snijd de bosui in dunne ringen, de tomaten in blokjes en de halve avocado in plakjes.
- Snijd de ijsbergsla fijn.
- Meng alle groenten in een ruime kom met de ijsbergsla. Voeg peper naar smaak toe en hussel nog een keer goed door.
- Roer een gladde dressing van de crème fraîche en de balsamicoazijn.
- Verdeel de tortillachips over de borden.
- Schep de groenten erover.
- Top af met de dressing en maak eventueel verder op smaak met peper.
Tips en tricks
- Zout heb je wat ons betreft niet nodig. De tortillachips zorgen voor voldoende zout.
- Je kunt een eetlepel water toevoegen om de dressing makkelijker te kunnen roeren.
- Houd wat ringetjes bosui achter om mee te garneren.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 446
- Eiwit: 11 gram
- Koolhydraten: 49 gram
- Vet: 24 gram
- Vezels: 13 gram
Hoi Walter
Dolblij met t eerst kookboek.
Kan niet wachten om te beginnen.
Wat een leuke recepten.
Als we daar gezond bij blijven ,eventueel n beetje afvallen zou dat heerlijk zijn.
Dank je wel! Groetjes Els
Waarmee zou ik de zwarte bonen kunnen vervangen . Ik houd niet van bonen.
Je kunt wat komkommer of extra maïs toevoegen.