Alle recepten uit 'Boek 1' Diner

Nachoschotel met gehakt en kaas

Nacho schotel met gehakt en kaas

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Het was nog wel even flink puzzelen om dit gerecht qua calorieën binnen de perken te houden. Als je niet oplet en gewoon van alle ingrediënten wat bij elkaar ‘mikt’ heb je namelijk al snel een flinke caloriebom.

Gelukkig hebben wij alle hoeveelheden voor je uitgedacht en uitgerekend. Het enige wat jij dus nog hoeft te doen is de ingrediënten bij elkaar zoeken en genieten van deze heerlijke nachoschotel!

Als je deze Mexicaanse schotel op tafel zet scoor je absoluut punten. Zowel de kinderen, de buren en andere gasten zullen ervan smullen :).

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 80 gr tortilla chips (naturel)
  • 100 gr mager rundergehakt
  • 400 gr Mexicaanse roerbakgroente
  • 1 tomaat
  • 75 gr crème fraîche
  • 35 gr geraspte kaas
  • Mexicaanse kruidenmix (of zelf Tex-Mex maken)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 8 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kruid het gehakt met de Mexicaanse gehaktkruiden.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Neem een wokpan en bak het gehakt rul. Voeg na een minuut of twee ook de Mexicaanse groente en de tomaat toe en laat dit een minuut of vijf meebakken.
  • Neem een ovenschaal en verdeel de helft van de tortilla chips over de bodem.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla chips.
  • Neem de andere helft van de tortilla chips en smeer op elk chipje een klein likje crème fraîche. Vervolgens steek je de chips een beetje schuin in de schotel. Als je nog crème fraîche over hebt kun je dit verdelen over de schotel.
  • Strooi de geraspte kaas over het gerecht en zet het ongeveer acht minuten in de oven.

Tips & tricks

  • Hou je het liever nog wat magerder? Vervang dan het gehakt voor kleine stukjes kipfilet.
  • Deze nachoschotel is ook ideaal om de groentela weer eens leeg te maken. Er zijn maar weinig groenten die niet smaken in dit gerecht. Voeg wel een blikje maïs toe voor de Mexicaanse touch.
  • Maak de schotel niet te lang van tevoren klaar, dan wordt de tortilla chips zacht.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 524
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Vet: 32 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

33 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X