Nog meer lekkere recepten Recepten

Nasi goreng

Nasi goreng

Iedereen maakt nasi op zijn of haar eigen manier. Bijvoorbeeld volgens het recept van je oma, moeder, schoonmoeder of juist dat van jezelf. Durf jij het aan om onze versie te proberen? Zeker een keer doen! Al is het alleen maar voor de afwisseling.

We hadden al een recept voor bami- en nasikruiden en ook al een recept voor een lekkere bami. Het enige dat nog ontbrak was een recept voor nasi. Bij deze :).

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr kipfilet
  • 400 gr nasigroente
  • 2 theelepels nasi- bamikruiden (bijvoorbeeld deze)
  • 1 à 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 à 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen. Roer het tijdens het afkoelen af en toe door zodat de rijst ‘los’ blijft.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Fruit de knoflook samen met de nasikruiden even kort aan.
  • Voeg de kip toe en een minuut later ook de groente. Laat dit nog een minuut of vijf op hoog vuur bakken.
  • Zet het vuur laag en voeg stukje bij beetje de rijst toe. Het is de bedoeling dat de rijst ook echt even mee bakt zodat het droog en knapperig wordt.
  • Maak de nasi verder op smaak met ketjap manis, sojasaus en eventueel een beetje sambal.
  • Klop de eieren los, bak er een omelet van en snijd in reepjes. Schep de nasi op en verdeel het ei erover. Uiteraard kun je de omelet ook gewoon door de pan met nasi roeren.

Tips en tricks

  • Kook de rijst een avond van tevoren zodat je het rustig kunt laten afkoelen.
  • Eet je graag nasi met pindasaus? Dan kun je ervoor kiezen om het ei weg te laten en dat te vervangen voor pindasaus. Om qua calorieën ongeveer gelijk uit te komen kun je 25 tot 30 gr pindasaus nemen.
  • Ook lekker: voeg op het eind nog een beetje taugé toe. Laat dit dan ongeveer een minuutje meebakken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 552
  • Eiwit: 38,5 gram
  • Koolhydraten: 58,5 gram
  • Vet: 15,0 gram
  • Vezels: 7,8 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

5 reacties

  • Vraagje ik mag 1250 kcal per dag e mijn mannetje2100kcal hoe ga ik dat doen /berekenen diner voorbeelden want ik wil graag voor 2 koken groetjes Esther

    • Hoi Esther!
      Mag jij zelf een kleinere hoeveelheid dan je partner, bijvoorbeeld omdat jij het 1.250 Kcal menu volgt en je partner die van 2.100? Dan raden wij je ook aan om het niet al te moeilijk te maken. Jij neemt iets minder dan de helft, je partner iets meer. Ook hier komt het echt niet op een paar gram. Bij ovenschotels (waar geen rijst of pasta in zit) kun je het gewicht van de ingrediënten optellen. Stel dat er per persoon 200 gr aardappel, 200 gr prei en 75 gr gehakt in de schotel gaat dan kun je 475 gram (200 + 200 + 75) opscheppen. Als je nog vragen hebt kun je ons altijd even een mailtje sturen via info@projectgezond.nl 🙂

Laat een reactie achter