Diner Lunch

Noedelsoep met kip en verse groenten

Noedelsoep met kip en verse groente

Kip, kruiden en groente. Deze lekkere Aziatisch georiënteerde soep heeft het allemaal! En dankzij de noedels is het ook nog eens een volwaardige maaltijd. Laatste pluspunt: je kunt je overgebleven groente ook prima kwijt in dit gerecht.

Dit heb je nodig (drie personen)

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 3 cm verse gember
  • 40 milliliter sojasaus
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram champignons
  • 150 gram peultjes
  • 120 gr woknoedels (bv. Conimex)
  • 100 gram taugé
  • 45 gram ongezouten cashewnoten
  • 30 gram gebakken uitjes
  • bosui (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 35 minuten

  • Los de bouillonblokjes op in 1,2 liter water en breng samen met de (geschilde) gember en de sojasaus aan de kook.
  • Voeg de kipfilet toe en laat 10 minuten koken.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Maak de peultjes schoon en snijd deze in schuine reepjes.
  • Haal de gember en kipfilet uit de pan. Gooi de gember weg en zet de kip apart.
  • Voeg de champignons toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg na 5 minuten ook de peultjes toe en kook deze nog 5 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes of reepjes.
  • Voeg twee minuten voordat je de soep opdient de woknoedels, de taugé en de kipfilet toe en breng kort aan de kook.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met cashewnoten, gebakken uitjes en eventueel ringetjes bosui.

Tips en tricks

  • Een gekookt eitje is ook lekker in of bij deze soep.
  • Je kunt de kipfilet ook vervangen door kippenpoten. Het gerecht wordt daardoor iets vetter en dus calorierijker, maar het vlees van de kippenpoten smaakt geweldig in deze soep.
  • Heb je nog andere groenten over? Deze kun je prima aan de soep toevoegen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 467
  • Eiwit: 21,1 gram
  • Koolhydraten: 43,6 gram
  • Vet: 21,1 gram
  • Vezels: 8,2 gram

Eet smakelijk!

14 reacties

Laat een reactie achter