Iedereen kent de (boeren)omelet waarbij je de groente en eventueel ham of spek van tevoren bakt. Maar je kunt er ook voor kiezen om je omelet een keer als wrap in te zetten en ‘m te vullen met allerlei lekkers. Dat geeft toch weer een hele andere smaak. We vinden zelf allebei de bereidingswijzen heel erg lekker en hebben geen favoriet. Maar voor de afwisseling is deze omelet wrap absoluut leuk!
Dit heb je nodig (één persoon)
- 5 gr peterselie of bieslook
- 2 eieren
- 20 ml melk
- 50 gr cherrytomaten
- 40 gr komkommer
- 20 gr (gerookte) kipfilet
- 10 gr geraspte kaas
- 25 gr rucola (melange)
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Hak de peterselie en/of bieslook fijn.
- Roer de eieren samen met de melk en peterselie goed los.
- Verhit een drupje olie in een koekenpan en bak de omelet. Doet dit op laag vuur zodat de omelet niet gaat ‘bubbelen’.
- Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren en de komkommer in blokjes of reepjes.
- Beleg de omelet met de kipfilet, en doe er vervolgens de tomaat, komkommer, sla, kaas en wat peper op.
- Rol de omelet op en snijd ‘m eventueel een keer doormidden.
Tips en tricks
- De kaas kun je ook al in het begin door het ei roeren zodat het meebakt. Of je strooit het tijdens het bakken op de omelet zodat het smelt. Net wat je lekker vindt.
- Qua groente kun je ook gerust variëren. Wij hebben voor sla, tomaat en komkommer gekozen maar als je andere groente lekkerder vindt is dat natuurlijk ook prima 🙂
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 262
- Eiwit: 20 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- Vet: 18 gram
- Vezels: 1 gram
Lekker! Mis alleen een rood uitje voor de pit