Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Ontbijtcake met perzik

Ontbijtcake met perzik

Deze ontbijtcake is ontstaan uit een probeersel. En dat ging niet echt vlekkeloos zullen we maar zeggen ;).
Gelukkig is de het eindresultaat onwijs lekker, en is deze ontbijtcake met perzik zeker de moeite waard om te bakken!

Dit heb je nodig (12 plakken)

  • 250 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 100 gr honing
  • 1 zakje bakpoeder (16 gr)
  • mespunt zout
  • 1 perzik (ongeveer 140 gr)
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • mespunt kruidnagel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 55 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Neem twee grote kommen. Meng in de ene kom bloem, bakpoeder, zout, koekkruiden, gemberpoeder en kruidnagel door elkaar.
  • Doe in de andere kom de melk en honing en roer dit door tot een gladde massa.
  • Doe nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten (niet andersom) en meng het met een garde tot een mooi glad beslag.
  • Haal het velletje van de perzik en snijd ‘m in kleine blokjes. Roer de blokjes voorzichtig door het beslag.
  • Vet een cakevorm in met olie of boter en doe er voor de zekerheid nog een stuk bakpapier in.
  • Doe het beslag in de cakevorm. Zorg ervoor dat het goed verdeeld is. Eventueel kun je een paar keer met het blik op het aanrecht ‘tikken’.
  • Bak de cake in 55 tot 60 minuten gaar.
  • Haal de cake na het bakken direct uit het blik en verwijder het bakpapier. Laat de cake afkoelen op een (taart)rooster zodat de warmte ook aan de onderkant weg kan.

Voedingswaarde (per plak)

  • Kcal: 115
  • Eiwit: 3,1 gram
  • Koolhydraten: 24,0 gram
  • Vet: 0,6 gram
  • Vezels: 1,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

9 reacties

Laat een reactie achter