Ontbijt

Ontbijtmuffins met gerookte zalm

Ontbijtmuffins met gerookte zalm

Ik mag ’s ochtends graag een eitje eten. Of twee 🙂 Gekookt, gebakken, roerei, omelet ik vind het allemaal heerlijk. De bacon ei muffins van lang geleden vond ik dus ook erg lekker.

Maar nu wil het geval dat ik ook vrij happy word van gerookte zalm. In een salade, op brood, toast of zoals hier: in een eitje! Wat een heerlijke combi is dit zeg. Vooral met de bosui erbij.

Het enige nadeel is dat deze muffins na het bakken vrij snel inzakken. Dat doet niets af aan de smaak maar mooier worden ze er niet van. Wat dat betreft kun je het beste even kijken hoeveel je er nodig hebt en er precies voldoende bakken. Kom je tenminste ook niet in de verleiding om er eentje extra te eten. Dat zie ik mijzelf namelijk gerust doen 😉

Dit heb je nodig (zes stuks)

  • 100 gr gerookte zalm
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 20 gr bosui

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten + 25 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren los met wat peper en eventueel zout. Roer vervolgens de melk erdoor.
  • Snij de zalm in kleine stukjes en de bosui in dunne ringen. Roer dit door het beslag.
  • Verdeel het beslag over zes ingevette muffinvormpjes en bak de muffins af tot het ei gestold is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Tips en tricks

  • Na het bakken zakken de muffins vrij snel in. Het is dus het leukst om ze na het afbakken direct op te eten.
  • Het beslag kun je eventueel al wel van tevoren klaarzetten.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 71
  • Eiwit: 7,3 gram
  • Koolhydraten: 0,9 gram
  • Vet: 4,1 gram
  • Vezels: 0,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter