Recepten

Oosterse kippendijenspiesjes

Oosterse kippendijenspiesjes

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Yummie! Kipspiesjes 🙂 Ik ben er gek op! En dit keer maken we ze niet van kipfilet maar van kippendijen. En dat is eigenlijk veel lekkerder. Kippendijen bevatten namelijk net iets meer vet dan kipfilet. En dat maakt ze extra sappig. We gebruiken overigens wel kippendijen zonder vel voor dit recept. Het vel is namelijk vooral erg vet en voegt voor dit recept eigenlijk niets toe.

Qua marinade hebben we dit keer een Oosterse variant samengesteld. Gebruik daarbij gerust wat extra rode peper als je dat lekker vindt. Of juist een beetje minder 🙂 Van mij mogen deze spiesjes wel aardig pittig zijn, lekker! In plaats van de rode peper zou je ook een flinke theelepel sambal oelek kunnen gebruiken. Dat is wat meer ‘vloeibaar’ en trekt daarom extra goed in.

En dan tot slot: duimen voor mooi weer… Want van de barbecue zijn deze spiesjes helemaal een feestje!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kippendijen
  • 15 ml olijfolie
  • 15 ml ketjap manis
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • optioneel: verse koriander

Zo maak je het

  • Haal de zaadlijsten uit de rode peper en doe deze weg. Hak de peper in kleine stukjes. Hak ook de knoflook fijn.
  • Meng in een schaaltje de olijfolie, ketjap manis, rode peper, knoflook en korianderpoeder tot een marinade.
  • Snijd de kippendijen in blokjes en laat ze minstens een half uur marineren maar liever zelfs een paar uur.
  • Haal de kip uit de marinade en rijg de stukjes aan de spiesen. De marinade zelf – inclusief de stukjes peper en knoflook – mag weg. Als je de peper en knoflook met de spiesen meebakt verbrandt het namelijk.
  • Laat een grill- of koekenpan heet worden en bak de spiesjes eerst rondom op hoog vuur aan. Laat ze vervolgens op wat lager vuur verder doorgaren.
  • Optioneel: garneer de spiesjes met verse fijngehakte koriander.

Tips en tricks

  • Als je de tijd hebt om de kippendijen een paar uur te laten marineren is het wel aan te raden om dat in de koelkast te doen 🙂 Ga je voor een half uurtje dan kun je de kip prima (afgedekt) op het aanrecht laten staan.
  • Houd eventueel een klein beetje van de fijngehakte rode peper achter om mee te garneren. In combinatie met het groen van de koriander ziet dat er prachtig uit.
  • Dit recept is ook zeer geschikt voor op de barbecue. De aroma’s van goede houtskool maken de spiesjes nog lekkerder!

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Hallo Nathalie en Walter,

    Ik heb het Boek van jullie wat ik geweldig vindt.
    We hebben de 8 weken gedaan maar nu wilde ik me in schrijven voor de recepten via internet met mijn e mail en wachtwoord. Lukte me niet hoe nu zonden jullie mijn lid kunnen maken van jullie zodat ik verder kan gaan met gezond eten.

    Vriendelijke groet Diny

Laat een reactie achter