De Oosterse keuken leent zich heel goed voor vegetarische recepten. Door het gebruik van noten, ei of tofu krijg je een heerlijk smaakvol gerecht waarbij je het vlees absoluut niet mist.
Groenteloempia’s met ei
Even wat werk, maar een vervelend klusje is het zeker niet. En deze loempia’s zijn zó lekker dat het de tijdsinvestering waard is. Tip voor als je aan de slag gaat: maak er meteen wat extra en vries ze in.
Bekijk het recept: groenteloempia’s met ei.
Shakshuka met zoete aardappel
Laat de eitjes maar lekker pruttelen! Des te lekkerder komen de smaken van de ras al hanout kruiden tot hun recht.
Bekijk het recept: shakshuka met zoete aardappel.
Falafel
Deze balletjes maak je met flink veel koriander en kruiden. Een heerlijke vervanger voor je stukje vlees en te combineren met heel veel maaltijden.
Bekijk het recept: falafel.
Foe yong hai
Nog zo’n heerlijk gerecht is deze foe yong hai. Een ideaal recept om de groentela van je koelkast leeg te maken.
Bekijk het recept: foe yong hai.
Zwarte bonensaus
Deze zwarte bonensaus is een ideale basis voor al je wokgerechten. Liever afwisselen met een andere woksaus? Maak dan ook de zoetzure woksaus of de ketjap sesam woksaus.
Bekijk het recept: zwarte bonensaus.
Gado gado
Lekker met pindasaus, een eitje en kroepoek. Deze gado gado gaat je blij maken!
Bekijk het recept: gado gado.
Gele curry met sugarsnaps en kikkererwten
Gele currypasta geeft een mooie kleur aan je gerecht. Dit recept kun je ook maken met groene currypasta. Die is iets milder van smaak.
Bekijk het recept: gele curry met sugarsnaps en kikkererwten.
Chow mein met omelet
Een bord heerlijk geurende noedels met een versgebakken omeletje erbij. Daarnaast ook nog eens boordevol groente, dus wacht niet langer maar ga snel aan de slag met dit heerlijke recept.
Bekijk het recept: chow mein met omelet.
Pad Thai
Pad Thai maak je met tofu. Misschien moet je even wennen aan de structuur en smaak, maar goed op smaak gebracht is dit een heerlijke aanvulling op je maaltijd. En tofu is een bron van eiwitten, belangrijk om daar voldoende van binnen te krijgen als je vegetarisch eet.
Bekijk het recept: pad Thai.
Vegetarische bami
Een goed bord bami mag niet ontbreken vinden wij. Met deze bami ben je iets langer bezig dan de meeste recepten, dat komt omdat je de boemboe zelf maakt. Maar daardoor wel erg lekker.
Bekijk het recept: vegetarische bami.
Vegetarische springrolls met pittige pindadip
Een klusje is het wel om deze springrolls te maken. Zorg dat alles klaarstaat en neem de tijd om de springrolls mooi op te rollen.
Bekijk het recept: vegetarische springrolls met pittige pindadip.
Mie hoisin
Hoisinwoksaus is zoet, hartig en pittig. Een echte smaakmaker aan je gerecht.
Bekijk het recept: mie hoisin.
Laat een reactie achter