Alle recepten uit 'Boek 1' Diner Lunch Vegetarisch recept

Opruimgroentesoep

Opruimgroentesoep

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Zo af en toe is het goed om even de spreekwoordelijke bezem door je groentela te halen. En dan maak je natuurlijk deze heerlijke opruimgroentesoep. Zoals de naam al doet vermoeden kun je vrijwel al je groente erin kwijt. Beetje veel soep gemaakt? De vriezer is je vriend!

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 1 flinke rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr aardappels
  • 2 paprika’s
  • halve courgette
  • 2 tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 5 tot 10 gram verse peterselie
  • 10 ml worcestersauce
  • chilipoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Schil de aardappel en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Maak alle groente schoon en snijd in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui en de knoflook een paar minuten op laag vuur aan. Voeg alvast een mespuntje chilipoeder toe.
  • Voeg alle groente toe en bak dit even mee.
  • Maak 500 milliliter bouillon van het bouillonblokje, voeg dit toe aan de groente en breng alles aan de kook.
  • Ris de tijm van de takjes en voeg dit samen met de peterselie, aardappel en worcestersauce toe.
  • Kook de soep ongeveer 15 minuten zodat alle ingrediënten gaar zijn.
  • Pureer de soep helemaal glad in de blender of met de staafmixer. Maak hem eventueel verder op smaak met chilipoeder en worcestersauce.
  • Schep de soep op en garneer met wat fijngehakte peterselie.

Tips en tricks

  • Deze soep zit heel laag qua calorieën en bevat zeker 125 gram groente per persoon. Zo af en toe kun je deze soep dus ook eten in plaats van ‘groente naar keuze’ die op het menu staat. Eet op die dag dan wel wat extra groente – bijvoorbeeld komkommer of snoeptomaatjes – zodat je aan je dagelijkse portie groente komt.
  • Zelf maken we vaak een dubbel of zelfs driedubbel recept van deze soep. Dat vriezen we dan in porties in. Heerlijk voor bij de lunch of als we een keer geen andere groente in huis hebben.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 62
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Vet: 1 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

  • Wat een leuke naam voor deze soep!
    Ik maak minestrone soep van restjes.
    Maar deze soep van jou komt zeker ook op mijn lijstje!
    Weer eens wat anders.
    Dank je wel

Laat een reactie achter