Wij zijn benieuwd… Toen jij de naam van dit gerecht las, moest je toen ook meteen hieraan denken:
Ork, ork, ork, soep eet je met een
vorklepel
Wij wel in ieder geval. En daarom heet dit gerecht bij ons inmiddels ook al Ork Ork. Net zo makkelijk, en iedereen hier op kantoor weet wat er bedoeld wordt. Prima toch 🙂
Dit heb je nodig (twee personen)
- 300 gr spitskool
- 150 gr rundergehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 30 ml ketjap manis
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de spitskool in dunne reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gehakt een paar minuten aan.
- Voeg als het gehakt (bijna) gaar is de spitskool toe en bak deze een paar minuten mee.
- Zet het vuur laag en roer twee eetlepels ketjap door het gerecht.
- Klop de eieren los en giet deze over het gerecht. Blijf goed roeren tot het ei gestold is.
Tips en tricks
- Als je het lekker(der) vindt kun je in plaats van spitskool ook Chinese kool gebruiken.
- Officieel wordt er vaak vissaus gebruikt (in plaats van ketjap) bij de bereiding van Orak Arik. Als je dit in huis hebt (of wilt kopen) kun je dat dus ook gebruiken. Een ander goed alternatief is worcestersaus.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 336
- Eiwit: 26 gram
- Koolhydraten: 22 gram
- Vet: 15 gram
- Vezels: 5 gram
Dit recept staat niet in de app. Komt deze daar nog wel in?
Staat wel in de app hoor
haiii vraagje is dit alles wat je eet …of eet je er nog wat bij ?
Hoi! Je kunt dit recept eten met bijvoorbeeld rijst of aardappelpuree.
Super dank je
Klinkt bekend, ik maak het ook wel eens met een schep pindakaas erdoor, super lekker wel wat extra calorieën ?
Ik maak het al jaren met kerrie
Eerst de uien bakken en dan kerrie poeder en dan het gehakt rullen en dan de spitskool en dan ketjap
Dan nog rijst of iets erbij of is dat niet nodig?
Heerlijk gerecht, maar mis in het recept wel de kruiden zoals zout, peper en bijvoorbeeld kerriepoeder. Een volgende keer doe ik er ook wat meer groente in, zoals paprika of bloemkool.
Hallo. Kan het ook met witte kool?
Wij maken het altijd met witte kool.
Ja hoor, was ook met witte kool erg lekker
Dit gerecht ken ik al wat jaartjes, we eten er rijst bij.
Wat een heerlijk recept knolselderij stampot echt smullen.
heerlijk met rijst
Vond het wat flauw, vult prima ?
Vandaag gemaakt. Heerlijk was het.
Kan je dit ook weer opwarmen voor later
Het was heerlijk, heb wel peper/paprikapoeder/kerriepoeder/nootmuskaat en rozijnen toegevoegd.
Eet het al jaren zo ,doe er alleen altijd een zakje gedroogde bami kruiden door ,geeft net die extra smaak
Kan dit ook met witte kool?
Ja hoor, dat kan zeker!