Diner

Orak Arik

Wij zijn benieuwd… Toen jij de naam van dit gerecht las, moest je toen ook meteen hieraan denken:

Ork, ork, ork, soep eet je met een vork lepel

Wij wel in ieder geval. En daarom heet dit gerecht bij ons inmiddels ook al Ork Ork. Net zo makkelijk, en iedereen hier op kantoor weet wat er bedoeld wordt. Prima toch 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr spitskool
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 30 ml ketjap manis

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de spitskool in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gehakt een paar minuten aan.
  • Voeg als het gehakt (bijna) gaar is de spitskool toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Zet het vuur laag en roer twee eetlepels ketjap door het gerecht.
  • Klop de eieren los en giet deze over het gerecht. Blijf goed roeren tot het ei gestold is.

Tips en tricks

  • Als je het lekker(der) vindt kun je in plaats van spitskool ook Chinese kool gebruiken.
  • Officieel wordt er vaak vissaus gebruikt (in plaats van ketjap) bij de bereiding van Orak Arik. Als je dit in huis hebt (of wilt kopen) kun je dat dus ook gebruiken. Een ander goed alternatief is worcestersaus.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 336
  • Eiwit: 26 gram
  • Koolhydraten: 22 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

17 reacties

Laat een reactie achter