Dit recept bevat twee typisch Italiaanse ingrediënten: orzo en cavolo nero.
Orzo is een gedoogde pasta die lijkt op de vorm van een rijstkorrel. Ben jij gek op risotto? Dan zal orzo zeker in de smaak vallen. Orzo wordt namelijk ook wel eens als vervanger van risottorijst gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat orzo sneller gaar is.
Cavolo nero betekent zwarte kool. Het is een Italiaanse wintergroente die goed verkrijgbaar is van september tot en met november. De kool lijkt qua uiterlijk om boerenkool, maar qua bereiding meer op spinazie. Cavolo nero wordt ook vaak verwerkt in Italiaanse minestrone.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 130 gr orzo
- 1 teentje knoflook
- 400 gr Italiaanse roerbakgroente met cavolo nero
- 50 gr rode pesto
- 50 gr ricotta
- 150 gr gerookte zalm
- citroensap
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
- Hak de knoflook fijn.
- Snijd de gerookte zalm in snippers.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook kort aan.
- Voeg de roerbakgroente toe en bak op hoog vuur. Maak op smaak met peper.
- Roer de rode pesto en ricotta door elkaar en meng goed door de orzo.
- Voeg de zalm in de laatste minuut toe en warm mee.
- Roer de orzo door de groenten, voeg naar smaak wat citroensap toe en het gerecht is klaar om te serveren.
Tips en tricks
- Verkoopt jouw supermarkt geen zakken roerbakgroente met cavolo nero? Geen probleem. Je kan de kool ook los kopen. In Nederland wordt het ook wel palmkool of Toscaanse kool genoemd. Combineer de cavolo nero zelf met bijvoorbeeld (kastanje)champignons, broccoli en een bosuitje en je hebt zelf een lekkere Italiaanse roerbakgroentemix gemaakt 🙂
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 529
- Eiwit: 28 gram
- Koolhydraten: 56 gram
- Vet: 20 gram
- Vezels: 10 gram
Vond de tomatensoep echt heel lekker!
Orso en cavolo nero zijn niet te krijgen
Bij AH zijn beide producten verkrijgbaar. Orzo kan je eventueel ook vervangen door een andere pastasoort.
Orzo van het merk Rummo( bij de pasta’s kijken) bij de Jumbo. En Toscaanse roerbakmix, eigen merk Jumbo, daar zit ook cavolo nero bij. 🙂
toevallig Orzo bij Lidl deze week. Gelijk een zakje gekocht. En bij AH ook te koop trouwens. Lijkt me lekker recept!
Vandaag gemaakt,viel goed in de smaak,iedereen had zijn/haar bord leeg.
Ik kon alleen geen cavolo nero vinden dus het gemaakt met champignons,broccoli,lente ui en ipv de cavolo nero heb ik er paksoi ingedaan.
Hoorde dat je cavalo nero kan vervangen door boerenkool en is daardoor ook wat minder bitter. Heb het zelf nog niet geprobeerd.
Waar kan ik de ricotta door vervangen ?
Je kan het eventueel vervangen door cottage cheese of kwark