Diner

Orzo met rode pesto en gerookte zalm

Dit recept bevat twee typisch Italiaanse ingrediënten: orzo en cavolo nero.

Orzo is een gedroogde pasta die lijkt op de vorm van een rijstkorrel. Ben jij gek op risotto? Dan zal orzo zeker in de smaak vallen. Orzo wordt namelijk ook wel eens als vervanger van risottorijst gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat orzo sneller gaar is.

Cavolo nero betekent zwarte kool. Het is een Italiaanse wintergroente die goed verkrijgbaar is van september tot en met november. De kool lijkt qua uiterlijk op boerenkool, maar qua bereiding meer op spinazie. Cavolo nero wordt ook vaak verwerkt in Italiaanse minestrone.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr orzo
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroente met cavolo nero
  • 50 gr rode pesto
  • 50 gr ricotta
  • 150 gr gerookte zalm
  • citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Snijd de gerookte zalm in snippers.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook kort aan.
  • Voeg de roerbakgroente toe en bak op hoog vuur. Maak op smaak met peper.
  • Roer de rode pesto en ricotta door elkaar en meng goed door de orzo.
  • Voeg de zalm in de laatste minuut toe en warm mee.
  • Roer de orzo door de groenten, voeg naar smaak wat citroensap toe en het gerecht is klaar om te serveren.

Tips en tricks

  • Verkoopt jouw supermarkt geen zakken roerbakgroente met cavolo nero? Geen probleem. Je kan de kool ook los kopen. In Nederland wordt het ook wel palmkool of Toscaanse kool genoemd. Combineer de cavolo nero met bijvoorbeeld (kastanje)champignons, broccoli en een bosuitje en je hebt zelf een lekkere Italiaanse roerbakgroentemix gemaakt 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 529
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 10 gram

Eet smakelijk!

8 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X