Diner

Ovenplaat met pompoen en runderchipolata

Ovenplaat met pompoen en runderchipolata

Wat is er heerlijker dan aan tafel gaan én een opgeruimd aanrecht hebben. Na een lange werkdag is dat natuurlijk precies wat je wilt. Je hoeft na het eten enkel de bakplaat nog af te wassen. En zet de borden even in de vaatwasser 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr aardappels
  • 400 gr pompoen
  • 200 gr runderchipolata
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 60 gr feta

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de aardappels voor. Giet af en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de pompoen in kleine blokjes en meng met de aardappelblokjes.
  • Snijd de chipolata’s in stukjes. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Meng dit door de aardappel en pompoen en schep de ras el hanout erdoor.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel erop. Besprenkel met de olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Zet voor ongeveer 45 minuten in de oven. Schep het halverwege een keer om.
  • Verkruimel de feta voor het opdienen over de plaat. Maak op je bord eventueel op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Voor extra gemak neem je voorgekookte aardappels en kant-en-klare pompoenblokjes. De oven is dan ongeveer de enige die moet werken.
  • Blijft er een beetje over? Bewaar het in de koelkast en eet het de volgende dag op als lunch bijvoorbeeld.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 538
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 15 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X