Diner Vegetarisch recept

Ovenschotel met courgette en aubergine

Ovenschotel met courgette en aubergine

Op het eerste gezicht lijkt dit niet een heel bijzonder gerecht. En qua bereiding is dat het ook niet. Toch is het wel erg lekker! En dat is waar het uiteindelijk om draait 🙂 Bovendien krijg je direct een flinke hoeveelheid groente binnen wat ook altijd mooi meegenomen is.

Mocht je wat minder tijd hebben dan kun je dit gerecht ook prima maken in een (wok)pan. Begin dan met de krieltjes en voeg de laatste minuten de overige ingrediënten toe. Het resultaat is uiteraard wel iets anders, maar zeker niet minder lekker.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr krieltjes
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 tl oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gr olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de courgette en aubergine twee keer in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes.
  • Snij de tomaten in acht partjes per stuk.
  • Pel de knoflook en snij elke teen een paar keer doormidden.
  • Doe nu alle ingrediënten voor dit recept in een ovenschaal en hussel alles goed door zodat alles een laagje olijfolie krijgt.
  • Zet de ovenschotel 30 tot 40 minuten in de oven. Alles mag goed aangebakken maar uiteraard niet verbrand zijn.

Tips en tricks

  • Oregano, peper en zout is erg belangrijk in dit gerecht. Als je dat niet (of te weinig) toevoegt is het allemaal een beetje saai. Voeg dus na het opscheppen gerust wat extra toe.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 220
  • Eiwit: 5 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Vet: 6 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter