Met Pasen pakken we graag uit. Natuurlijk doen we dat uitbundig met eieren! Wij hebben de leukste recepten voor je verzameld zodat lekker koken deze Pasen een eitje wordt! Verras je huisgenoten de hele dag door met perfecte (ei)gerechten. Het voordeel van deze recepten? Je hoeft de eieren niet van te voren te schilderen 😉
Eieren met geitenkaas uit de oven
Je begint de dag goed met deze eieren uit de oven. Dek de tafel feestelijk wanneer het gerecht in de oven staat. Praktischer wordt het haast niet.
Bekijk het recept: eieren met geitenkaas uit de oven.
Rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs
Dit rozijnenbrood mag absoluut niet ontbreken op de paastafel. Maak het als ontbijt of eet ‘m bij de lunch. Het kan allebei!
Bekijk het recept: rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs.
Amerikaans roerei
Bak de eieren, toast het brood en geniet! Wil je extra uitpakken? Maak dan dit roerei met gerookte zalm.
Bekijk het recept: Amerikaans roerei.
Omeletwrap met kip, kaas en groente
Wel een wrap maar net even anders. Want deze wrap maak je van ei. Heerlijk met kaas, wat stukjes kip en groente.
Bekijk het recept: omeletwrap met kip, kaas en groente.
Magere eiersalade met bieslook
Deze eiersalade is zowel lekker op toast als op een schijfje komkommer. Maar op een broodje voor de lunch kan hij natuurlijk ook uitstekend. Je hebt het zo gemaakt en het smaakt zoveel lekkerder dan een kant-en-klare eiersalade.
Bekijk het recept: magere eiersalade met bieslook.
Bacon-ei muffins
Nog op zoek naar een tussendoortje? Zoek niet verder. Maak deze muffins. Lekker in combinatie met de bacon.
Bekijk het recept: bacon-ei muffins.
Klassieke asperges met ham, ei en botersaus
Een feestelijk diner mag natuurlijk niet ontbreken met Pasen. Met het witte goud op je bord is je paasdag compleet. Een feestelijk, licht gerecht. En op de klassieke manier gemaakt zijn ze toch het allerlekkerst.
Bekijk het recept: klassieke asperges met ham, ei en botersaus.
Gele curry met sugarsnaps en kikkererwten
Deze gele curry is vegetarisch en ligt voor de Pasen misschien net wat minder voor de hand. Ook weleens leuk. Qua kleur en looks misstaat ‘ie absoluut niet op de paastafel. Na wat extra ‘gesnoep’ is dit een fijn en licht gerecht met pit!
Bekijk het recept: gele curry met sugarsnaps en kikkererwten.
Gevulde eitjes met augurk
Nog niet genoeg eieren gehad? Maak dan dit gevulde eitje als tussendoortje of snack. Dit recept is de basisvariant. Variër er gerust op los.
Bekijk het recept: gevulde eitjes met augurk.
Wat zet jij dit jaar op tafel met Pasen?
Laat een reactie achter