Recepten

Pad Thai

Pad Thai

Dit keer gaan we aan de slag met tofu 🙂 Voor ons was het een vrij nieuwe ervaring.

Maar goed, je moet wel open staan voor nieuwe dingen, dus ook voor tofu. Helemaal onbewerkt en ongekruid werden we er niet zo blij van en vroegen we ons af of dit wel goed ging komen…

Maar nadat we de tofu op smaak hadden gemaakt en gebakken smaakte het stukken beter.

Bovendien is tofu één van de ingrediënten die echt in pad thai moet zitten, dus veel keus hadden we niet. En dat is ook helemaal prima, want uiteindelijk waren we blij verrast met dit gerecht 😉!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr tofu
  • 15 ml sojasaus
  • 120 gr rijstnoedels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • een halve rode peper
  • 2 eieren
  • een halve theelepel sambal
  • 3 stengels bosui
  • 100 gr taugé
  • 30 gr pinda’s (ongezouten)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snijd de tofu in kleine blokjes. Dep het (goed droog) met keukenpapier zodat het de sojasaus goed kan opnemen. Schenk de sojasaus over de tofu, roer het goed door en laat een paar minuten staan.
  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de peper in hele fijne stukjes. Fruit dit even aan in een scheutje olie. Voeg vervolgens de tofu toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Roer ondertussen de eieren los met de sambal. Bak er vervolgens een roerei van.
  • Voeg het roerei samen met de noedels en taugé toe aan het gerecht. Warm alles nog even goed door en maak het gerecht eventueel verder op smaak met wat sojasaus en/of ketjap manis.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Verdeel de pad thai over de borden en bestrooi met de pinda’s en bosui.

Tips en tricks

  • Zelf heb ik een blok naturel tofu gekocht en dat op smaak gemaakt. Je houdt dan wel een flink stuk over. Je kunt er ook voor kiezen om een (kleinere) verpakking met gekruide tofureepjes te kopen. Daar zitten wel wat meer calorieën in, dus als je het helemaal netjes wilt doen reken je dan ongeveer 45 gr tofu per persoon.
  • Als je het helemaal niet ziet zitten om tofu te eten kun je uiteraard ook kipfilet gebruiken. Mocht je het nog nooit geproefd hebben dan raad ik je zeker aan om het eens te proberen. De één vindt het erg lekker, de ander vindt het niks. Maar dan weet je het in ieder geval.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 529
  • Eiwit: 23,5 gram
  • Koolhydraten: 59,1 gram
  • Vet: 21,6 gram
  • Vezels: 7,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter