Alle recepten uit ons boek 'VEGETARISCH' Diner Vegetarisch recept

Pad Thai

Pad Thai

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons afslankboek ‘VEGETARISCH’ met meer dan 70 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Dit keer gaan we aan de slag met tofu. Voor ons was het een vrij nieuwe ervaring.

Maar goed, je moet zo af en toe eens open staan voor nieuwe dingen, dus ook voor tofu. Helemaal onbewerkt en ongekruid werden we er niet zo blij van en vroegen we ons af of dit wel goed ging komen…

Maar nadat we de tofu op smaak hadden gemaakt en gebakken smaakte het stukken beter.

Bovendien is tofu één van de ingrediënten die echt in pad thai moet zitten, dus veel keus hadden we niet. En dat is ook helemaal prima, want uiteindelijk waren we blij verrast met dit gerecht!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr tofu
  • 15 ml sojasaus
  • 120 gr rijstnoedels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 2 eieren
  • 0,5 tl sambal
  • 75 gr bosui
  • 100 gr taugé
  • 30 gr pinda’s

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snijd de tofu in kleine blokjes en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Schenk de sojasaus over de blokjes tofu en roer goed door zodat alle kanten van de blokjes bedekt zijn met de sojasaus. Laat de sojasaus ongeveer 5 minuten intrekken.
  • Bestrooi de blokjes tofu met peper en roer nog een keer goed door.
  • Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak de peper fijjn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper enkele minuten aan. Zet het vuur hoger en bak de blokjes tofu 5 à 7 minuten mee.
  • Klop ondertussen de eieren los met de sambal oelek en bak er een roerei van.
  • Overspoel de taugé met ruim kokend water.
  • Snijd de bosui in dunne ringen en hak de pinda’s grof door.
  • Meng de rijstnoedels, de taugé en het roerei door de tofublokjes.
  • Maak het gerecht eventueel verder op smaak met wat sojasaus en ketjap manis.
  • Garneer met de bosui en de pinda’s.

Tips en tricks

  • Je kunt een groot blok tofu kopen of kiezen voor een verpakking met blokjes of reepjes. De laatstgenoemde variant is vaak al gezouten en gekruid. Houd hier rekening mee. Het toevoegen van de sojasaus is dan zeer waarschijnlijk niet nodig. Wij geven de voorkeur aan naturel tofu die je zelf marineert.
  • In plaats van tofu kun je ook kip, rundvlees of garnalen aan je gerecht toevoegen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 529
  • Eiwit: 24 gram
  • Koolhydraten: 59 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter