Diner Vegetarisch recept

Paddenstoelenstoofpotje

Je kan voor dit gerecht de paddenstoelen zelf gaan zoeken in het bos. Maar wij denken eigenlijk dat dit niet zo’n goed, of misschien wel heel slecht plan is. Je bent namelijk sneller op en neer naar de supermarkt dan dat je zonder risico de juiste paddenstoelen hebt geplukt. De tijd die je overhoudt kan je beter gebruiken voor een heerlijke boswandeling. Om bij thuiskomst te genieten van deze favoriete vegetarische stoofpot.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr paddenstoelenmix
  • 200 gr wortels
  • 35 gr tomatenpuree
  • 20 gr bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 3 takjes tijm

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten stoven

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de paddenstoelen indien nodig in kleine stukjes en de wortel in dunne plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg de wortel en paddenstoelen toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Maak op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en bak een paar minuten mee totdat deze gaar is.
  • Blus af met de groentebouillon.
  • Doe het laurierblaadje en de takjes tijm in de pan en laat een half uurtje stoven.
  • Verwijder het laurierblaadje en de takjes tijm uit de pan en maak eventueel verder op smaak met peper.

Tips en tricks

  • Dit stoofpotje smaakt erg goed met rijst, aardappelpuree en krieltjes. Wanneer je het eet met krieltjes, dan kan je deze samen met het laurierblaadje en de tijm een half uurtje laten meestoven.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 220
  • Eiwit: 11 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vet: 6 gram
  • Vezels: 24 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

  • Klinkt erg lekker!
    Zijn de wortels toevallig te vervangen voor andere groente of kun je extra groente toevoegen? Zo ja, welke groente is geschikt?

  • heerlijke paddenstoelenstoofpot al had ik er een iets andere uitvoering van gemaakt. Gehakt toegevoegd en tandoorikruiden, kipkruiden, gemberpoeder, paprikapoeder, zwarte gemalen peper en kleine portie paprika uit blik.

  • Ik wil dit gerecht voor kerst maken maar kan dat 2 dagen van tevoren, blijft het dan goed? En hoe kan je dit dan weer het beste opwarmen?

    • Hoi Femke, deze stoof kan je 2 dagen van te voren klaarmaken, mits je het luchtdicht en koel wegzet. Daarna even opwarmen in een pan op het fornuis of in de magnetron

Laat een reactie achter