Lunch

Panini met bacon, kaas en mosterdsaus

Panini met bacon, kaas en mosterdsaus

We wilden graag weer een keer een nieuwe panini op het menu zetten, maar dan wel eentje die echt anders is dan de panini’s die we al hadden.

Dit keer gaan we de panini eerst ‘vullen’ met een lekkere mosterdsaus. Wat daarbij belangrijk is, is dat je echt even een kuiltje in de panini maakt waar de saus in kan liggen. Anders loopt alle saus eruit en dat is zonde. Waarschijnlijk zal het alsnog wel een beetje gebeuren, maar dat is niet erg.

Wij zijn erg enthousiast over de combinatie van bacon, kaas en de (honing)mosterdsaus. Het uitje geeft er nog wat scherpte aan en de tomaat zorgt voor frisheid. Al met al een heerlijk lunchbroodje om lekker van te genieten!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 30 gr bacon
  • 1 tomaat
  • 1 kleine ui
  • 40 gr fritessaus
  • 10 gr honing
  • 5 gr mosterd
  • panini’s
  • 30 gr kaas (belegen)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur rijzen + 12 minuten oventijd

  • Bak de plakken bacon uit in een koekenpan zonder boter of olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Verwijder de zaadjes en het vocht uit de tomaat en snijd de harde stukken van de tomaat in kleine stukjes.
  • Snipper het uitje en voeg bij de tomatenstukjes.
  • Maak een sausje van de fritessaus, mosterd en honing. Roer de tomaat en ui erdoor en maak op smaak met peper en zout.
  • Snijd de panini’s doormidden. Maak een klein kuiltje in het onderste gedeelte van de panini. Schep de saus hierin.
  • Bedek de saus met de plakken bacon en kaas.
  • Bak de panini’s af in een contactgrill of in een grillpan. Als je een grillpan gebruikt, kan je er een lege koekenpan bovenop zetten om de panini een beetje plat te krijgen. In de grillpan hebben de panini’s ongeveer 4 minuten per kant nodig. In de contactgrill is 6 minuten (uiteraard zonder omdraaien) voldoende.

Tips en tricks

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 359
  • Eiwit: 13 gram
  • Koolhydraten: 46 gram
  • Vet: 13 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

Laat een reactie achter