Recepten

Panini

Panini

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


Een panini is echt zo’n typisch ‘ding’ dat je altijd buiten de deur eet. Daar brengen we nu verandering in door er thuis eens eentje te maken. Je bent er wel even mee in de weer, maar zodra je je tanden in je home made panini zet vind je dat echt niet meer erg.

De standaard-combi met tomaat, mozzarella en pesto (die overigens ook heel lekker is) slaan we even over. Wel pakken we er een paar lekkere abrikozen bij. En wat mooie rauwe ham.

Abrikoos is waarschijnlijk niet je eerste ingeving als je een panini gaat maken maar geloof mij, het is echt onwijs lekker.

Geniet van dit heerlijke recept!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr bloem
  • 30 ml melk
  • 35 ml water
  • 10 ml olijfolie
  • 1 theelepel gedroogd gist
  • 1/3 theelepel zout
  • 100 gr mozzarella
  • 50 gr parma- of seranoham
  • 2 abrikozen

Zo maak je het

  • Doe de bloem, melk, water, olijfolie, gist en zout in een kom en meng of kneed er in een paar minuten een glad en elastisch deeg van.
  • Maak een bal van het deeg, doe wat olijfolie in de kom en rol de bal er door. Dek af met plasticfolie en laat het een uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in twee ballen.
  • Rol de ballen met een deegroller uit tot een ovale lap. Die lap moet de maat krijgen van je uiteindelijke panini 🙂
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de panini’s erop. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat weer een uur rusten.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Bak de panini’s in ongeveer 12 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze vervolgens afkoelen.
  • Snij de abrikozen en mozzarella in dunne plakjes.
  • Snij de panini’s in de lengte doormidden en beleg ze met de abrikoos, mozzarella en ham.
  • Je kunt de panini’s afbakken in een contactgrill of grillpan. Zelf heb ik het in de grillpan gedaan. Om de panini goed aan te drukken heb ik er een lege pan bovenop gezet. Een paar minuten aan beide kanten is voldoende.

Tips en tricks

  • Maak dit gerecht nog Italiaanser met een half theelepeltje Italiaanse kruiden door het deeg.

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter