Van paprika’s kun je heerlijke soep maken. En het oog wil ook wat! De soep kleurt mooi felrood op tafel. Omdat er ook tomaten in de soep gaan heeft het wel iets weg van een tomatensoepje, maar toch smaakt het anders. Omdat de boel eerst lekker even in de oven gaat smaakt deze soep fantastisch lekker.
Dit heb je nodig (1.000 ml)
- 4 rode paprika’s
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 15 ml olijfolie
- 3 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogd)
- 1 groentebouillonblokje
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika, tomaat, ui en knoflook in grove stukken.
- Doe alles in een ovenschaal en hussel er met je handen 15 ml olijfolie en wat peper en zout door.
- leg de takjes tijm er bovenop en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven.
- Breng in een ruime pan 500 ml groentebouillon aan de kook.
- Haal de groente uit de oven en ris de tijmblaadjes van de takjes af. De takjes zelf gaan niet door de soep, de blaadjes wel.
- Voeg de groente toe aan de bouillon en maak er met de staafmixer een mooie gladde soep van.
- Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tips en tricks
- Je kunt de groente ook in een koekenpan op hoog vuur gaar bakken / grillen. Zorg wel dat het echt flink bakt (en niet stooft) want juist door het harde bakken komen de smaken goed vrij.
- Je hoeft niet perse allemaal rode paprika’s te gebruiken. Een kleurenmix gaat ook prima. Wij hebben voor alleen maar rood gekozen omdat de soep dan een mooie kleur krijgt, maar dat is eigenlijk alleen van toepassing als je dat belangrijk vindt ;).
Voedingswaarde (per 100 ml)
- Kcal: 35
- Eiwit: 0 gram
- Koolhydraten: 5 gram
- Vet: 2 gram
- Vezels: 1 gram
Echt een aanrader heerlijk!!
is een heerlijke soep ook als voorgerecht bij een meerdere gangen menu en dan in kleine soepkommetjes afgedekt met bladerdeeg met grof zeezout bestrooid uit de oven
groetjes Laura
Klinkt heerlijk! Wel rekening houden dat er in bladerdeeg veel calorieën en verzadigd vet bevat, dus niet te vaak nemen 😉
Wat een heerlijke soep
Dankjewel Joke!
Prima soepje, maar ik heb de groenten laten zacht worden in de bouillon en ipv verse tomaten tomatenblokjes. Ook lekker!
Heerlijke soep ga hem vast vaker maken en ga ook de andere gerechten proberen.
Deze lijkt veel op mijn soep, alleen gebruik ik een winterwortel ipv tomaten en heb ik ook geen thijm maar verse basilicum. Ga zeker ook een keer die van jou proberen, ik hou wel van variatie
Ja een heerlijk soepje makkelijk maken enne!! gezond ook nog eens een keer .
Heerlijke soep, deze ga ik vaker maken !
Heidi
Heerlijke soep, ik heb een stengel bleekselderij mee laten garen in de oven. Zalig!
Kan je deze ook in de slowcooker maken? Zo ja hoelang ongeveer?
Fantastische soep! Je huis ruikt ook heerlijk als de groenten met tijm in de oven staan!
Ik voeg zelf altijd nog een extra ui en tenen knoflook toe.
Wat een héérlijke soep, echt een aanrader!
Heerlijk!
Kan je dat ook maken met een puntpaprika ??
Ja hoor dat kan zeker.
Dankjewel
Kun je ook gegrilde paprika uit een pot nemen?
Erg lekker soepje! Heb er geitenkaas in gedaan en geserveerd met wat brood voor volledige maaltijd voor 2.
Kan ik deze soep gebruiken als basis voor een Mexicaanse soep? Ik wil er dan nog gehaktballetjes en misschien wat maïs aan toevoegen.
Heerlijk en zo makkelijk te maken.
Wij hebben er aan tafel nog een lepeltje sambal oelek ingedaan. Lekker zoetpittig!!