Diner Vegetarisch recept

Pasta al limone

Pasta al Limone

Italiaanse citroenen die afkomstig zijn uit de Amalfikust zijn van oorsprong het hoofdingrediënt voor dit gerecht. Amalfi citroenen zijn net iets groter, sappiger en zoeter dan een ‘gewone’ citroen. Gelukkig kan je voor dit gerecht gewoon een citroen in de supermarkt kopen, want het resultaat is eveneens een pasta met een overheerlijke romige citroensaus. De romigheid is van de Parmezaanse kaas en het kookvocht. Je hebt hiervoor dus geen boter of kookroom nodig.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 10 gr platte peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Kook de tagliatelle bijna gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Rasp de schil van een halve citroen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel in twee porties van 10 en 40 gram.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Pers het sap uit de citroen. Je hebt ongeveer 50 milliliter over en ook nodig.
  • Laat een scheutje olie goed heet worden in een wok en bak de knoflook zacht aan.
  • Bak vervolgens de citroenrasp mee.
  • Giet de helft van het citroensap in de wok en laat even pruttelen.
  • Schep als de pasta bijna gaar is, deze uit de pan en doe in de wok.
  • Giet ongeveer 80 milliliter kookvocht bij de tagliatelle en ook voeg ook de grote portie Parmezaanse kaas toe.
  • Blijf ongeveer 2 minuten roeren totdat de tagliatelle gaar is
  • Giet dan de rest van het citroensap door de tagliatelle.
  • Voeg de peterselie toe.
  • Roer nog een keer goed door en verdeel de tagliatelle over de borden.
  • Top af met de rest van de Parmezaanse kaas.

Tips & tricks

  • Let er tijdens het bakken van de knoflook en citroenrasp op dat deze niet bruin verkleurt. Als je merkt dat het te snel gaat moet je het vuur nog lager zetten.
  • Gebruik liever iets te weinig dan te veel citroenrasp. Tenzij je van heel erg zuur houdt, anders kan je de pasta later altijd nog verder op smaak maken 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 387
  • Eiwit: 18 gram
  • Koolhydraten: 47 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

      • Is het ook mogelijk om bij de online recepten te benoemen wanneer ze in een boek staan? Zoals deze pasta.

        • Dit recept voor pasta al limone, staat niet in een van de boeken. Op de website vind je geen recepten van boek 2, de boeken “Heerlijke Winter”, “Heerlijke Zomer” en ook maar beperkt uit het boek “Vegetarisch” Op de website kan je via de inkijkexemplaren bekijken welke recepten in de boeken voorkomen.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X