Diner

Pasta Alfredo met kip en broccoli

Vandaag stellen we je graag voor aan de Italiaanse meneer Alfredo Di Lelio. In zijn restaurant in Rome ontwikkelde hij al in 1914 het gerecht: fettuccine all’Alfredo. Een simpele pasta met een saus van Parmezaanse kaas en boter.

Ruim 100 jaar later is pasta Alfredo een wereldwijd begrip. Logisch vinden wij, want wie is er nu niet gek op een heerlijke romige pastasaus met weinig ingrediënten. Ook de varianten waar andere soorten kaas en room en/of melk worden toegevoegd vallen in de smaak. Wist je dat er zelfs een veganistische pasta Alfredo is waar bloemkool de hoofdrol in de saus speelt?

Wij hebben in dit Alfredo-recept de goede basis ongewijzigd gelaten. Om het recept PG-proof te maken hebben we aan onze variant wat kip en groente toegevoegd. Zo kan jij in een half uur deze voedzame maaltijd op tafel zetten.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr tagliatelle
  • 350 gr broccoli
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr roomboter

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Verwarm een grote schaal in de oven op 100 graden. In deze schaal maak je straks de pasta klaar.
  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Houd wat kookvocht apart voordat je de pasta afgiet. Doe de tagliatelle terug in de pan en houd warm door er een deksel op te doen.
  • Maak ondertussen de broccoli schoon en snijd in roosjes. Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar in water met het bouillonblokje.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel in porties van 30 en 10 gram.
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Bestrooi alvast met wat peper en zout.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten aan.
  • Voeg de stukjes kip toe en bak op hoog vuur rondom bruin.
  • Voeg de broccoli toe en houd op laag vuur warm.
  • Laat de roomboter in de voorverwarmde schaal smelten en roer er 30 gram Parmezaanse kaas doorheen.
  • Roer de tagliatelle door het kaas-botermengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het mengsel goed te verdelen tot een smeuïg geheel. Maak op smaak met peper en zout.
  • Roer de broccoli en kip erdoorheen.
  • Serveer met de overige geraspte Parmezaanse kaas er bovenop.

Tips en tricks

  • Je kan de schaal ook voorverwarmen door er kokend water in te gieten.
  • Snijd de kip en broccoli in kleine stukjes zodat deze ingrediënten goed mengen met de tagliatelle.
  • Koop bij voorkeur Parmezaanse kaas aan het stuk, zodat je de kaas kunt raspen op het moment dat je het gaat gebruiken. Dit geeft het lekkerste resultaat.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 522
  • Eiwit: 38 gram
  • Koolhydraten: 46 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

14 reacties

Laat een reactie achter