Diner

Pasta met gegrilde paprikasaus

Als je met gegrilde paprika kookt, heb je al een fijne uitgesproken smaak te pakken. Veel ingrediënten heeft deze pasta daarom ook niet nodig! De zelfgemaakte saus van deze tagliatelle is ontzettend rijk van smaak. Daarnaast maak je ‘m ook nog eens super snel klaar, daar houden we van ;).

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 130 gr tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr gegrilde rode paprika (pot)
  • 200 gr kipfilet
  • 100 gr courgette
  • 50 gr ricotta
  • 10 gr verse basilicum

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukken.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en de courgette in blokjes en zet even apart.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook samen met de ui en gegrilde paprika aan.
  • Wok de paprika en ui zacht en voeg wat grote basilicumblaadjes toe.
  • Bak ondertussen in een aparte pan de kip met wat peper en zout op hoog vuur in een paar minuten bruin en gaar. Bak de courgette twee minuten mee. Zet vervolgens het vuur uit van deze pan.
  • Pureer de groenten tot een gelijkmatige saus met een staafmixer of in een blender.
  • Voeg de ricotta toe en roer goed door. Maak de saus verder op smaak met peper en eventueel zout.
  • Voeg de kip en courgette toe aan de saus. Laat een paar minuten pruttelen en roer alles goed door.
  • Serveer de tagliatelle met de saus en garneer met basilicumblaadjes.

Tips en tricks

  • Ga je liever voor vega? Vervang dan de kipfilet voor pijnboompitjes.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de paprika zelf te grillen. Bekijk hier hoe je dat doet.
  • Als je een dubbele portie van de saus maakt, kun je de helft hiervan invriezen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 487
  • Eiwit: 37 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vet: 12 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

9 reacties

Laat een reactie achter