Recepten

Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Een simpele en snelle pasta die ook nog eens heel goed smaakt? Dat is ideaal voor doordeweeks toch? Het nadeel bij die ‘snelle’ recepten is dat er vaak wel ergens een spreekwoordelijk addertje onder het gras zit. Dat is hier gelukkig niet het geval. Als je bij thuiskomst direct de oven aanslingert en verder aan de slag gaat zit je echt binnen een half uur tafel. We denken zelfs nog wel sneller.

En de smaak van dit gerecht? Die heeft absoluut niet te lijden onder de snelheid. Zalm en spinazie combineren sowieso al prima met elkaar. En de cherrytomaten uit de oven – die heerlijk zoet worden – maken het helemaal af. Wees ook gerust lekker royaal met de peper. Daar wordt het geheel alleen maar lekkerder van 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 350 gr fijngehakte spinazie (diepvries)
  • 125 gr cherrytomaten
  • 120 gr fusilli
  • 200 gr zalmfilet
  • 50 ml kookroom
  • citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de bevroren spinazie in een bak of pan, zodat het ontdooit.
  • Was de cherrytomaten en snijd aan de bovenkant een klein kruisje. Meng de tomaatjes met een scheutje olie en wat draaitjes peper. Zet ze in een ovenschaaltje voor 10 à 15 minuten in de oven.
  • Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Dep de zalm droog en snijd in kleine blokjes en bestrooi met peper. Bak ze in een wok op middelhoog vuur rondom aan in een klein scheutje olie.
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie toe.
  • Giet de kookroom door de zalm en spinazie en roer even goed door. Maak op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Roer de fusilli erdoor.
  • Verdeel over twee borden en maak af met de cherrytomaatjes.

Tips en tricks

  • Dit gerecht schittert in eenvoud, maar wil je het iets meer aankleden dan kan dat met bijvoorbeeld pijnboompitjes, wat (pittige) kaas, een uitje of een paar blaadjes basilicum. Met de laatste twee opties houd je de calorieën ook nog eens binnen de perken. Zonder deze toevoegingen is het gerecht wat ons betreft net zo perfect, maar kokkerel lekker een eindje weg. Dat is toch genieten?
  • Let op: de tomaatjes uit de oven en met name het vocht binnenin zijn serieus heet!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 580
  • Eiwit: 34,0 gram
  • Koolhydraten: 49,6 gram
  • Vet: 25,9 gram
  • Vezels: 7,2 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter