Diner

Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Een geliefde maaltijd die eenvoudig en snel te bereiden is. In onze inmiddels behoorlijke verzameling van recepten, kon deze zeker niet ontbreken. Die tomaatjes uit de oven zijn echt zo lekker! Maak er gerust een paar extra, het is immers groente. Wel even oppassen wanneer je ze wilt eten als ze uit de oven komen. Die dingen worden bloedheet van binnen en kun je je dus lelijk aan verbranden.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 120 gr pasta (naar keuze)
  • 150 gr kipfilet
  • 250 gr cherrytomaten
  • 15 gr pijnboompitten
  • 35 gr groene pesto
  • 20 gr geraspte kaas (liefst Parmezaanse of bv. Grana Padano)
  • 30 gr rucola

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng water aan de kook voor de pasta.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en roer er een eetlepel olijfolie en wat peper en zout door.
  • Was de cherrytomaten en snijd een klein kruisje in de onderkant.
  • Zet de cherrytomaten 10 tot 12 minuten in de oven en kook ondertussen de pasta gaar.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Die koekenpan kun je daarna gebruiken om de kipfilet op hoog vuur gaar te bakken.
  • Giet de pasta af en roer de pesto, de pijnboompitten en de kipfilet erdoor.
  • Schep de pasta op en doe de rucola, cherrytomaten en geraspte kaas erbij.

Tips & tricks

  • Om het gerecht wat smeuïger te maken kun je eventueel een scheutje (light) kookroom, of een eetlepel zuivelspread toevoegen als je de pesto door de pasta roert. Dit zijn wel extra calorieën, maar niet veel. 20 ml light kookroom bevat ongeveer 20 Kcal dus dat is slechts 10 Kcal extra per persoon.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 524
  • Eiwit: 32,7 gram
  • Koolhydraten: 51,3 gram
  • Vet: 21,4 gram
  • Vezels: 3,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter