Met een pasta pesto ben je verzekerd van een snelle en smaakvolle maaltijd. Dat is de reden dat we een nieuwe variant ontwikkeld hebben. Deze pasta pesto met rauwe ham en spinazie is absoluut een aanwinst. Het zout van de rauwe ham doet het geweldig bij de spinazie. De Parmezaanse kaas geeft in combinatie met de pesto de zacht-pittige touch aan het geheel.
Wil jij onze andere pasta pesto’s ook (weer) eens proeven? De pittige pasta pesto salade met gerookte kip kunnen we van harte aanbevelen. En wat dacht je van deze klassieker met kip en cherrytomaten?
Dit heb je nodig (twee personen)
- 120 gr fusilli
- 40 gr pesto
- 1 sjalotje
- 400 gr spinazie
- 80 gr rauwe ham
- 30 gr Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Giet de fusilli af en doe ze in een saladekom. Roer de pesto erdoor. Bestrooi met wat verse (zwarte) peper.
- Snipper het sjalotje.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit het sjalotje ongeveer 2 minuten aan.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Bestrooi met peper en eventueel met een klein beetje zeezout.
- Snijd de rauwe ham in snippers en roer door de pasta. Voeg ook de spinazie en sjalot toe aan de pasta. Meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Tips en tricks
- Laat de spinazie niet te ver slinken. Of snijd 1/3 deel van de spinazie grof door en roer het rauw door de salade.
- In een pasta pesto gaan vaak pijnboompitten. Omdat wij dat bij twee van onze andere pasta pesto’s al gedaan hebben én omdat pijnboompitten hoog in de calorieën zitten, hebben we ze hier weggelaten. Het is wel een lekkere toevoeging hoor. Dus heb je er nog wat over en… heb je nog wat calorieën over? 10 gram per persoon doet het goed in deze salade. Dat zijn bijna 70 calorieën extra per persoon. Succes met de overwegingen 😉
- Je kunt zowel groene pesto als rode pesto gebruiken in dit recept.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 556
- Eiwit: 30 gram
- Koolhydraten: 46 gram
- Vet: 26 gram
- Vezels: 3 gram
In welk boek staat dit recept?
Wat was dit lekker. Ik heb er een klein handje gemengde noten aan toegevoegd. Zeker voor herhaling vatbaar
Kun je dit recept eten als je 1250 programma volgt. Of moet je het dan nog aanpassen in hoeveelheden
Dat is per dagmenu verschillend.
Kan je dit van te voren maken en dan invriezen?
Ik weet niet of dit de smaak ten goede komt. Daarnaast is het een snel gerecht wat je echt zo op tafel hebt staan.