Diner Lunch

Pastasalade met garnalen

Een maaltijdsalade met garnalen? Die wilden we al een tijdje heel graag aan onze collectie salades toevoegen. Deze knapperige, romige en frisse salade is het resultaat van ons denkwerk en onze experimenten. De garnalen zijn heerlijk op smaak gebracht met geraspte gember en wat peper. Wat ons betreft een topper op een warme zomeravond.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr fusilli
  • 200 gr garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 40 gr crème fraîche
  • citroensap
  • 20 gr kappertjes
  • 1 gele paprika
  • 50 gr komkommer
  • 150 gr romaine sla
  • 10 gr koriander

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten.

  • Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. 
  • Zet het vuur laag en pers de knoflook boven de garnalen. Roer even door. Doe er een paar draaitjes peper over.
  • Rasp vervolgens de gember boven de garnalen en roer nogmaals goed door.
  • Maak een dressing van de crème fraîche, een scheut citroensap en de kappertjes. Maak op smaak met peper en zout.
  • Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes en meng ze door de sla.
  • Meng de dressing met de pasta en schep vervolgens de sla erdoor.
  • Schep het mengsel van pasta en sla op de borden en verdeel de garnalen erover.
  • Hak de koriander fijn en strooi over de garnalen.

Tips en tricks

  • Hoewel deze salade wel erg goed matcht met de garnalen, heb je daar natuurlijk niets aan als je geen garnalen lust. Gebruik in dat geval een stukje zalm of eventueel kipstukjes.
  • Als je geen fan bent van koriander kun je dit weglaten. Het is wat ons betreft wel echt een toevoeging. 

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 447
  • Eiwit: 29,9 gram
  • Koolhydraten: 51,9 gram
  • Vet: 13,1 gram
  • Vezels: 9,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter