Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner Lunch

Pastasalade met garnalen

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Een maaltijdsalade met garnalen? Die wilden we al een tijdje heel graag aan onze collectie salades toevoegen. Deze knapperige, romige en frisse salade is het resultaat van ons denkwerk en onze experimenten. De garnalen zijn heerlijk op smaak gebracht met geraspte gember en wat peper. Wat ons betreft een topper op een warme zomeravond.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr fusilli
  • 200 gr garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 20 gr kappertjes
  • 40 gr crème fraîche
  • citroensap
  • 1 gele paprika
  • 50 gr komkommer
  • 150 gr romaine sla
  • 10 gr koriander

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de garnalen op hoog vuur rondom aan.
  • Zet het vuur laag en pers de knoflook boven de garnalen. Laat de knoflook ongeveer 1 minuut meebakken. Voeg ook wat versgemalen peper toe.
  • Schil de gember en rasp boven de garnalen. Roer alles goed door en zet het vuur uit.
  • Laat de kappertjes uitlekken en hak ze grof door.
  • Maak een sausje van de crème fraîche, een scheut citroensap en de kappertjes. Proef de saus en maak op smaak met peper en zout.
  • Roer de saus door de fusilli.
  • Snijd de gele paprika en de komkommer in kleine blokjes.
  • Verdeel de romaine sla over de borden.
  • Schep de fusilli op de romaine sla.
  • Verdeel de paprika, komkommer en de garnalen over de fusilli.
  • Hak de koriander fijn en strooi over de garnalen.

Tips en tricks

  • Hoewel deze salade fantastisch smaakt met de garnalen, heb je daar natuurlijk niets aan als je geen garnalen lust. Gebruik in dat geval een stukje zalm of eventueel kipfilet.
  • De romaine sla kun je vervangen door ijsbergsla voor een frisser karakter van deze lunch.
  • Maak kleine porties van deze salade als voorgerecht of serveer ‘m bij de barbecue!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 447
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 52 gram
  • Vet: 13 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X