Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner Lunch

Pastasalade met venkel en krokante kip

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

In dit recept steek je iets meer tijd dan dat je bij de meeste salades van ons gewend bent. Je maakt zelf broodkruim – die je met kruiden naar wens kunt aanpassen – om de kipstukjes een knapperig korstje te geven. En een sinaasappel of venkel schoonmaken en snijden, vraagt ook even wat aandacht.

Je weet echter altijd dat het de moeite waard is als we je iets langer aan het werk zetten. Kies een goed moment en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 100 gr fusilli
  • 200 gr kipfilet
  • 15 ml olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 30 gr panko
  • 100 gr venkel
  • 1 (kleine) rode ui
  • 1 sinaasappel
  • 10 gr koriander
  • 40 gr walnoten
  • 150 gr gemengde sla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Meng ze met de olijfolie, oregano en wat peper en zout.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol de blokjes kipfilet door de panko en verdeel ze over de bakplaat.
  • Bak de blokjes kipfilet let in ongeveer 20 minuten gaar en krokant in de oven.
  • Was de venkel en snijd in dunne ringen of hak in fijnere stukjes. Snipper de rode ui en snijd de sinaasappel in parten.
  • Hak de koriander fijn.
  • Hak de walnoten grof door.
  • Meng de venkel, sinaasappel, rode ui, en koriander met de gemengde sla in een saladekom. Strooi de walnoten erover.
  • Serveer de fusilli en de krokante kip naast de salade of roer alles door elkaar.

Tips en tricks

  • In plaats van panko kun je ook paneermeel gebruiken. Of neem een oude snee brood. Droog deze in de oven op 100 graden en verkruimel hem tot paneermeel.
  • De kipfilet is warm het lekkerst. De rest van de salade kun je gerust even van tevoren klaarmaken, zodat je direct kunt eten als de kip uit de oven komt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 586
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraten: 65 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X