Diner Vegetarisch recept

Pastaschotel met groene asperges

Pastaschotel met groene asperges

Ik heb goed en slecht nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat dit het laatste aspergerecept van dit jaar is. Het seizoen zit er namelijk bijna op. Het goede nieuws is dat dit recept wel heel lekker is 🙂

Maar er is nog meer goed nieuws: volgend jaar gaan we ook weer volop met asperges aan de slag. We hebben al een aantal lekkere recepten ‘geparkeerd’ dus dat gaat helemaal goed komen!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr penne
  • 30 gr pijnboompitten
  • 250 gr groene asperges
  • 150 gr cherrytomaten
  • 3 eieren
  • 50 gr geraspte (oude) kaas
  • 50 ml melk

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Snij een klein stukje van de onderkant van de asperges en snij ze vervolgens in kleine stukken. Het is de bedoeling dat ze er ongeveer hetzelfde uit zien als de penne.
  • Snij de cherrytomaten in kwarten.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
  • Doe de penne, groene asperges, cherrytomaten, pijnboompitten en de helft van de kaas in de ovenschaal en roer alles goed door.
  • Klop de eieren los samen met de melk en de resterende kaas. Voeg ook lekker wat peper en een klein beetje zout toe aan dit mengsel. Verdeel het mengsel over de ovenschotel.
  • Bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten af.

Tips en tricks

  • Zorg ervoor dat alle penne een beetje van het eimengsel meekrijgen. Dit voorkomt dat de pasta uitdroogt tijdens het bakken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 605
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraten: 52 gram
  • Vet: 29 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter