Dit is een lekker pastaatje hoor! Groot pluspunt: je maakt hem klaar in één pan. Dat scheelt weer afwas 🙂
Deze romige penne is supermakkelijk te bereiden. Je gaart de penne in de saus, vandaar dat je aan één pan genoeg hebt. Met zo’n twintig minuutjes heb je hem op tafel staan en met dit bordje pasta krijg je ook nog eens een lekkere portie groente binnen. Varieer daarin overigens gerust!
Als je de pasta klaar hebt kun je niet wachten om een portie op te scheppen 🙂
Dit heb je nodig (twee personen)
- 250 gr champignons
- 100 gr prei
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 200 gr hamblokjes
- 50 ml melk
- 200 ml groentebouillon
- 130 gr penne
- citroensap
- 10 gr peterselie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Boen de champignons schoon en snijd in kwarten.
- Maak de prei schoon en snijd in halve ringen.
- Hak de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in halve reepjes of blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de prei aan.
- Zet het vuur hoger en voeg de hamblokjes toe. Bak 2 à 3 minuten op hoog vuur.
- Zet het vuur lager en bak de knoflook, paprika en champignons mee. Bestrooi ruim met peper en zout.
- Brokkel het bouillonblokje over de groenten en voeg de (koude) melk en 200 ml water toe. Breng aan de kook.
- Voeg de penne toe en kook gaar. Maak het gerecht verder op smaak met peper, zout en citroensap.
- Hak ondertussen de peterselie fijn en strooi over het gerecht.
Tips en tricks
- Voeg gerust wat meer groente toe als je dat lekker vindt.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 488
- Eiwit: 33 gram
- Koolhydraten: 53 gram
- Vet: 14 gram
- Vezels: 7 gram
heb je met opzet de hoeveelheid penne weggelaten? 🙂
Dat dacht ik ook al, standaard hoeveelheid van pasta? 75 gr pp?
Zal de boeken erop naslaan ben alleen nu niet thuis?
Het staat er nu bij, 130 gr penne voor twee personen. Eet smakelijk!
130 gr penne is dat gekookt of rauw gewogen
Het gaat om het ongekookte gewicht 🙂
Echt een heerlijk recept. Ik ga het vaker maken!
Hoeveel penne zullen we erin doen? Staat niet bij de ingredienten
Heb de pasta klaargemaakt met ook een beetje light room,super gerechtje
Kook je de pennen in de groenten worden die dan niet erg gaar mvg irene
Als je de penne al dente kookt dan is de groente zeker niet te gaar.
130 gram Penne? Ik neem aan gekookt? Ongekookt is echt heel veel.
Alle hoeveelheden op het menu zijn ongekookt, dus het is 130 gr ongekookte penne voor twee personen.
En als je geen champignons lust? Waarmee kan ik deze vervangen?
Je kunt de champignons vervangen voor andere groente, bijvoorbeeld courgette of aubergine.
kan je penne ook vervangen door tatiatelli
Ja hoor, dat kan prima!
Gaat er een heel bouillonblokje doorheen?
Je maakt inderdaad van één bouillonblokje een liter bouillon, waar je vervolgens 200 ml van gebruikt.
In het recept staat beschreven dat je het bouillonblokje in stukjes toevoegt en dan melk en water toevoegen. Dus je maakt niet eerst bouillon. Wat is nu juist?
Hoi Corina, het kan allebei. Voor het resultaat maakt het niet uit of je eerst bouillon maakt of het blokje en het water los erbij doet.
In de ingrediënten mist het citroensap. Ik maak het nu maar zonder, hopelijk mis ik het niet..
Hoi Rianne, we hebben het aangepast in het recept. Was het goed gelukt? 🙂
Met zoveel bouillon door het gerecht kun je het zout wel weglaten. Is ook veel gezonder ?
Vandaag gegeten met het hele gezin en het is een blijvertje hoor! Erg lekker ?
Volgende keer laat ik de penne gaar worden in een andere pan, mijn groenten waren sop geworden, en ik vind dat er veel zout terwijl er ook al een bouillonblokje wordt toegevoegd.
Zou het graag bewaren op pinterest, maar zie geen button.
Penne wordt echt niet gaar, zelfs niet al dente dus beter vooraf koken.
Als je een deksel op de pan doen, wordt de penne wel goed gaar :). Trucje doet hier goed zijn werk.
Heerlijk recept. Wij hebben de hamblokjes vervangen door plantaardige spekjes
Ik zou de penne eerst koken zodat deze beter gaar wordt.
Had er een deksel erop gedaan met het toevoegen van de penne maar daardoor was de groente bijna snot, jammer.