Diner

Penne met prei en champignons

Dit is een lekker pastaatje hoor! Groot pluspunt: je maakt hem klaar in één pan. Dat scheelt weer afwas 🙂 

Deze romige penne is supermakkelijk te bereiden. Je gaart de penne in de saus, vandaar dat je aan één pan genoeg hebt. Met zo’n twintig minuutjes heb je hem op tafel staan en met dit bordje pasta krijg je ook nog eens een lekkere portie groente binnen. Varieer daarin overigens gerust! 

Als je de pasta klaar hebt kun je niet wachten om een portie op te scheppen 🙂  

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 250 gr champignons
  • 100 gr prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 200 gr hamblokjes
  • 50 ml melk
  • 200 ml groentebouillon
  • 130 gr penne
  • 10 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten.

  • Boen de champignons schoon en snijd in kwarten.
  • Maak de prei schoon en snijd in halve ringen.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in halve reepjes of blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de prei aan.
  • Zet het vuur hoger en voeg de hamblokjes toe. Bak 2 à 3 minuten op hoog vuur.
  • Zet het vuur lager en bak de knoflook, paprika en champignons mee. Bestrooi ruim met peper en zout.
  • Brokkel het bouillonblokje over de groenten en voeg de (koude) melk en 200 ml water toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de penne toe en kook gaar. Maak het gerecht verder op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn en strooi over het gerecht.

Tips en tricks

  • Voeg gerust wat meer groente toe als je dat lekker vindt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 488
  • Eiwit: 33,3 gram
  • Koolhydraten:  52,9 gram
  • Vet:  14,2 gram
  • Vezels:  6,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

11 reacties

Laat een reactie achter