Diner

Penne met spinazie en gerookte kip

Penne met spinazie en gerookte kip

Dit gerecht is zeer geschikt voor op een drukke dag of wanneer je wel zin hebt in iets lekkers, maar niet om uitgebreid te koken. Deze pasta is gemakkelijk en snel te maken. En ook al bevat het weinig ingrediënten, deze maaltijd zit wel vol met groenten.

De combinaties pasta met romige spinazie en kip met Parmezaanse kaas vallen altijd zeer goed in de smaak. We hopen dat dit recept de komende dagen ook een plekje op jouw (drukke) weekmenu krijgt!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr penne
  • 150 gr gerookte kip
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr spinazie
  • 30 gr zuivelspread met bieslook
  • 30 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de gerookte kip en paprika in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
  • Bak de paprika even mee.
  • Voeg de spinazie in delen toe en laat op middelhoog vuur slinken. Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Meng de zuivelspread door het spinaziemengsel.
  • Roer de pasta er nu doorheen en maak eventueel verder op smaak met peper.
  • Meng de blokjes gerookte kip door de pasta.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en roer 20 gram door het gerecht.
  • Schep de pasta op twee borden en verdeel de overige Parmezaanse kaas erover.

Tips en tricks

  • Snijd eventueel grote spinaziebladeren grof door, wanneer je dat gemakkelijker vindt eten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 503
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraten: 53 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

9 reacties

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X