Diner

Penne met tonijn en tomatensaus

Penne met tonijn en tomatensaus

Dit smaakvolle gerecht heb je letterlijk binnen 20 minuten op tafel staan. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, maar het zit wel bomvol smaak. Een echte topper voor de doordeweekse dagen dus!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 140 gr penne (ongekookt gewicht)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve courgette
  • 200 gr gepelde tomaten
  • 120 gr tonijn op water (uitgelekt gewicht)
  • basilicum

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd ‘m vervolgens in blokjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een kookpan of steelpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg vervolgens de courgette toe en bak deze ongeveer drie minuten mee.
  • Voeg nu de gepelde tomaten toe en laat de saus ongeveer 10 minuten koken. Gebruik een spatel om de tomaten een paar keer doormidden te drukken. Voeg ook alvast wat peper en zout toe.
  • Laat de tonijn goed uitlekken, haal het uit de blikjes en ‘verkruimel’ het met je vingers tot kleine stukjes. Roer de tonijn op het laatst door de saus en laat deze nog even mee verwarmen.
  • Maak de saus indien nodig verder op smaak met peper en zout en roer er eventueel nog wat vers gesneden basilicum door.
  • Schep de pasta op een bord, doe de saus erover en garneer het gerecht eventueel nog met wat kleine basilicumblaadjes.

Tips & tricks

  • Als je niet van tonijn houdt kun je dit ook vervangen voor zalm, witvis of kipfilet.
  • Voor extra pit kun je een fijngehakte rode peper of wat chilipoeder toevoegen.
  • In plaats van basilicum kun je ook voor (gedroogde) Italiaanse kruiden kiezen. Die kun je dan het beste tegelijk met de tomaten toevoegen zodat ze even mee kunnen koken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 419
  • Eiwit: 28,5 gram
  • Koolhydraten: 60,5 gram
  • Vet: 6,9 gram
  • Vezels: 7,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter