Diner Vegetarisch recept

Penne met venkel

Penne met venkel

Dit recept voor penne met venkel werd ingestuurd door Mia. Zij heeft het uit een krantenartikel dat is geschreven door een chefkok van een vegetarisch restaurant uit Düsseldorf. We kunnen dus spreken van een chefwaardig maaltje. Als je een beetje je best doet in de keuken tenminste 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr penne
  • 300 gr venkel
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 50 gr bosui
  • 20 gr walnoten
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr boter

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Maak de venkel schoon en snijd of rasp hem in kleine stukjes.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Fruit de ui samen met de venkel en bosui aan in een scheutje olie. Bak de appelstukjes, walnoten en knoflook kort mee.
  • Laat het klontje boter smelten en blus af met de sinaasappelsap.
  • Roer alles even goed door elkaar en schep dan de penne erdoor.
  • Maak op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Je kan ook fusilli gebruiken als je dat nog in huis hebt. De fijngesneden ingrediënten van dit recept mengen daar haast makkelijker mee.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 496
  • Eiwit: 13 gram
  • Koolhydraten: 73 gram
  • Vet: 17 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter