Diner Lunch Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Pikante hummus met gegrilde paprika

De twist van de gegrilde paprika in deze hummus smaakt naar meer. Op zich al reden genoeg om het recept een keer te maken. Daar komt bij dat hummus (vanwege de kikkererwten) veel eiwitten bevatten en daardoor een verzadigd gevoel geeft.

Andere goede redenen om deze hummus te maken zijn de verschillende manieren waarop je er van kan genieten. Je maakt één portie en kan daar vervolgens van eten bij de lunch, het diner en de tussendoortjes. Eet het als snack met rauwkost of grissini om te dippen. Of op een vers gebakken broodje of wrap als lunch. Bij het avondeten met pita, gegrilde groenten, zalm of kip. Of doe eens ‘gek’ en gebruik hummus om je pasta op smaak te maken.

Hoe dan ook, deze hummus is vol van smaak en heel breed inzetbaar. De manier waarop jij ‘m inzet laten we aan jou over. Maar je begrijpt vast dat we heel benieuwd zijn waarmee jij hem combineert?

Dit heb je nodig (400 gr)

  • 1 rode paprika
  • 250 gr kikkererwten (blik)
  • 30 gr tahin
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gr citroensap
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • mespunt chilipoeder
  • 20 ml extra vergine olijfolie
  • 20 ml water

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Verwarm je oven op de hoogste stand.
  • Leg de paprika op een vel bakpapier en grill deze totdat het vel donkerbruin tot bijna zwart kleurt.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten – behalve de paprika – in een keukenmachine of blender en laat dit een paar minuten mixen tot een gladde en smeuïge massa.
  • Haal de paprika uit de oven en doe deze in een zak of bak die je direct luchtdicht kunt afsluiten.
  • Na ongeveer 10 minuten kun je het vel eenvoudig van de paprika afhalen. Verwijder ook de zaden en zaadlijsten.
  • Voeg de paprika toe aan de hummus en mix nog even door tot de gewenste structuur bereikt is.
  • Proef de hummus en maak eventueel verder op smaak met peper, zout en chilipoeder.

Tips en tricks

  • Je kunt de paprika helemaal glad mixen, of juist nog een beetje structuur laten houden.
  • Voor een nog snellere variant van dit recept kun je geroosterde paprika uit een pot gebruiken. Niet hetzelfde, wel nog steeds erg lekker.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 181
  • Eiwit: 7 gram
  • Koolhydraten: 13 gram
  • Vet: 11 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

Laat een reactie achter