Diner Kerstrecepten Lunch

Pikante pompoensoep

Deze soep is ons erg goed bevallen. Hij smaakt heerlijk romig en lekker pittig dankzij de rode peper die erin gaat. Daarnaast vult de soep goed en heb je er niet zo heel veel ingrediënten voor nodig. Top toch?

Dit heb je nodig

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 300 gr aardappels
  • 600 gr pompoen (in stukjes)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl kurkuma
  • 60 gr Griekse yoghurt

Zo maak je het (1.400 ml)

Bereidingstijd: 40 minuten 

  • Verwarm 1,2 liter water en doe daar de bouillonblokjes in.
  • Schil de aardappels en snijd ze in vieren of zessen.
  • Schil (eventueel) de pompoen en snijd ‘m in vieren.
  • Haal de pitten en de draderige binnenkant eruit en snijd de pompoen in blokjes. Je hebt in totaal 600 gram nodig.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Haal de zaden uit de peper en snijd de peper zo fijn mogelijk.
  • Neem een ruime (kookpan) en fruit de ui, knoflook, kurkuma en peper een paar minuten aan in een scheut olijfolie.
  • Voeg daarna de stukken aardappel en pompoen toe en bak die even mee.
  • Voeg nu de kippenbouillon toe en laat de soep ongeveer 25 minuten koken, zodat de aardappel en pompoen gaar zijn.
  • Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Proef de soep en maak ‘m eventueel af met wat zout en peper.
  • Schep de soep in kommen en voeg een dotje Griekse yoghurt toe.

Tips & tricks

  • Wij hebben zelf een hele peper (zonder zaden) in de soep gedaan. Maar dan is ‘ie wel flink pittig! Houd je niet zo van pittig, neem dan een halve peper.
  • In plaats van verse rode peper kun je ook een beetje chilipoeder of sambal gebruiken.
  • Proef de soep voordat je eventueel zout of peper toevoegt. Wij vonden het namelijk helemaal niet nodig.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 45
  • Eiwit: 1 gram
  • Koolhydraten: 8 gram
  • Vet: 1 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

19 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X