Diner Vegetarisch recept

Pinda woksaus

Pinda woksaus

Ben jij gek op Oosterse gerechten die met satésaus worden bereid? Mag er van jou dan best een schepje extra bij? Dan is deze pinda woksaus echt iets voor jou! Deze heerlijke woksaus geeft je hele gerecht namelijk een subtiele pindasmaak. En dat smaakt naar meer, maar dan met minder calorieën 😉

Dit heb je nodig (twee porties)

  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 50 gr pindakaas met stukjes
  • 150 ml kokosmelk (6% vet)
  • 5 ml ketjap asin

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Hak de knoflook en gember fijn.
  • Fruit de knoflook en gember aan.
  • Snijd de rode peper in halve ringetjes en bak even mee.
  • Voeg de pindakaas toe en laat zacht worden. Roer kort door.
  • Voeg de kokosmelk toe en blijf goed doorroeren.
  • Voeg tot slot de ketjap asin toe.
  • Laat de woksaus een paar minuten zachtjes inkoken totdat deze de gewenste dikte heeft.

Tips en tricks

  • Als je geen ketjap asin in huis hebt dan kan je ook een klein beetje azijn gebruiken.
  • Ben jij gekker op pindakaas zonder stukje? Deze kan je uiteraard ook gebruiken voor deze woksaus.

Voedingswaarde (per portie)

  • Kcal: 243
  • Eiwit: 6 gram
  • Koolhydraten: 7 gram
  • Vet: 21 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Ik ben best nieuwsgierig geworden , en ja veel manieren geprobeert maar bij starten terug naar normaal eten gaat het fout. Wat ik nu lees lijkt erg op normaal eten, alleen in eerste recepten die ik lees zit geen vis vlees of kip. Mis ik iets???? Hoor graag grt. Sylvia

Laat een reactie achter