Alle recepten uit ons boek 'VEGETARISCH' Nog meer lekkere recepten Tussendoortjes & snacks

Pindacrunch repen

Pindacrunch repen

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons afslankboek ‘VEGETARISCH’ met meer dan 70 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Pindacrunchrepen kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen. Met dit recept zul je zien hoe gemakkelijk het is om deze repen zelf te maken! Ze smaken ook nog eens heerlijk.

Zo zijn we ook met sesamkoekjes aan de slag gegaan. Die staan namelijk ook regelmatig op het menu.

Het was wel even zoeken hoe we ervoor konden zorgen dat de repen mooi uitharden, want na de eerste poging hadden we één grote plakbende. Gelukkig hebben we dé manier gevonden, waardoor jij deze heerlijke repen lekker zelf maakt.

Dit heb je nodig (15 stuks)

  • 240 gr ongezouten pinda’s
  • 120 gr honing
  • 1 theelepel kaneel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 3 uur koelkasttijd

  • Hak de pinda’s even grof door. Dit kun je met een groot mes doen maar ook in de keukenmachine.
  • Voeg de kaneel toe en roer het even door.
  • Verwarm de honing totdat deze een temperatuur heeft bereikt van 130 graden. Dit zorgt er namelijk voor dat de repen mooi uitharden als ze afkoelen.
  • Meng de honing met de pinda’s tot een plakkerig geheel.
  • Doe het pindamengsel in een rechthoekige schaal die bekleed is met bakpapier. Leg een tweede stuk bakpapier bovenop de pinda’s (om te voorkomen dat je handen vastplakken) en druk alles stevig aan.
  • Laat de ‘pindaplak’ minstens een paar uur maar bij voorkeur een hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Snijd er met een scherp mes vijftien repen van. Verpak de repen in strookjes bakpapier om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

Tips en tricks

  • Als je geen thermometer hebt kun je de honing ook op een laag vuur verwarmen totdat deze borrelt en een beetje begint aan te zetten aan de randen van de pan. De temperatuur is dan ongeveer 130 graden.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 126
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 9 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

61 reacties

  • Wij volgen al een tijd jullie menu’s en inderdaad de pindacrunchkoekjes komen zeer regelmatig terug. Nu hebben wij gekeken naar het aantal calorieën en als alternatief kletskoppen gekozen. Hebben we dat goed gedaan?

      • Ik heb zojuist de pindacrunch repen van zonnetjes aangeschaft, maar nu zie ik dat ze 2x zoveel calorieën bevatten dan dat er in jullie boek staat.

        • Dit zijn wel de goede repen. Wij zetten de voedingswaardes per reep op het menu, op de verpakking staat het per 100 gr, hier kan het verschil inzitten.

    • Hoihoi, er mist een stap in het recept. Waar je de honing mengt met de pinda’s. Nou is het op zich superlogisch waar je dat zou moeten doen. Maar t viel me op, vandaar

      Ze staan nu in de koelkast, dus ben benieuwd hoe ze gaan smaken!

  • Bij mij blijft het een grote plakbedoeling waardoor ik ze niet in repen kan snijden. Enig idee hoe dit komt?
    Alvast bedankt

    • Heb je de honing misschien te warm laten worden? Of de plak niet lang genoeg laten uitharden in de koelkast voordat je ze ging snijden? Het geheel moet echt goed afkoelen voordat je er repen van kunt snijden.

  • Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn erg lekker, maar inderdaad is het een verschrikkelijke plakbende geworden ?

  • super lekker, ik had een zakje met gemengde pinda’s/noten!
    wel een grote plak bende, kan het zo zijn dat ze eventjes in de oven moeten en dan in de koelkast?

    • Hoi!

      Fijn te horen dat ze lekker zijn! Om de plakbende te voorkomen is het belangrijk dat :
      – De honing echt wordt verhit naar de genoemde temperatuur
      – De honing voldoende afkoelt voordat het geheel de koeling in gaat.

      Wie weet gaat het de volgende keer beter 🙂

  • Bij mij ook een grote plakbende. Kan er niets mee zo. Zonde om het weg te doen. Enig idee hoe ik het kan fixen of wat ik er nog mee kan doen??

    • De temperatuur is echt van groot belang bij het maken van de repen. Mocht je ze nog een keer maken dan raad ik je aan om ene thermometer te gebruiken.

  • Gisteravond de repen gemaakt (notenmix) en de hele nacht in de koelkast gezet. Vanochtend gesneden. Plakte wel een beetje, maar kwam er goed doorheen. Net als tussendoortje gehad. Ik vond het echt heerlijk. Had ik niet verwacht, want ik vind de meeste notenrepen echt niet lekker. Vond het zelfs jammer dat ik er maar eentje meegenomen had.

  • Hoi! Ik heb ze ook gemaakt maar ik ben toch wel benieuwd naar wat het gewicht per reep is of de afmeting per reep. Want ik kan hele kleine reepjes maken maar natuurlijk ook grote repen. Maar dan kloppen de voedingswaarden niet.

  • Ik heb ze met pinda’s en cashwe noten gemaakt en ook nog een heel klein beetje chili vlokken…. Ze waren heerlijk!

  • Mijn pindacrunch-repen blijven erg zacht en plakkerig. Heeft iemand een idee hoe ik “echte repen” krijg? Heb al verschillende soorten honing geprobeerd, van vast tot vloeibaar, maar zonder succes.

  • Maakt t uit wat voor honing je gebruikt? Ik heb met een thermometer de temperatuur gecontroleerd tijdens het verhitte. En een dag in de koelkast laten opstijven. Eenmaal uit de koelkast nog heel plakkerig en nu is honing weer vloeibaar en loopt gewoon weg ?. Ik gebruikte vloeibare honing. Tips?

    • Dat enorme plakken en afbrokkelen heb ik ook, is niet zo handig om mee te nemen naar het werk.
      Maar kant en klaar is allemaal veel meer kcal per reep dus geen optie.

      Overigens heb ik de repen al weken in een bakje in de koelkast staan, blijft gewoon prima. Die ingrediënten gaan toch bijna niet over de datum ?

  • Oeh, lekker dit wil ik ook wel makem!
    Maar heb wel een andere vraag: waar zou je honing door kunnen vervangen? (Niet in dit recept, maar als je het bijv. door yoghurt moet doen.)
    Alvast bedankt!

  • Heb de repen ook gemaakt en buiten aflaten koelen. Viel mij erg mee met het plak verhaal.
    Later in stukken gesneden en in tuperware doosje in de koelkast bewaard op het bakpapier. 2 lagen op elkaar met papier er tussen. Ze smaakte erg lekker. Zeker voor herhaling.

  • Zojuist gemaakt en super makkelijk. Gewoon snel de warme honing door de noten mengen en direct op op het bakpapier uitspreiden. Hoe langer je erover doet, hoe kleveriger het wordt omdat de honing afkoelt. Heerlijke bars!

  • Nu net voor de 2e keer de repen gemaakt, staan nu af te koelen voordat ze in de koelkast gaan. Ik verpak elk reepje in bakpapier en dan in een doosje in de koelkast, blijven best lang goed hoor wel een paar weken. Heerlijk recept….

  • zou je ook de honing in de oven kunnen verwarmen, de oven op 130 zetten en na 10 minuten tot de pinda’s/noten/kaneel er in kunnen doen?

    • De juiste temperatuur van de honing is wel erg belangrijk, omdat de repen anders niet goed uitharden. In de oven is dat lastiger te bepalen en loop je het risico dat de honing verbrand.Toch beter even met een thermometer checken.

Laat een reactie achter