Nog meer lekkere recepten Tussendoortjes & snacks

Pindacrunch repen

Pindacrunch repen

Pindacrunchrepen kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen. Met dit recept zul je zien hoe gemakkelijk het is om deze repen zelf te maken! Ze smaken ook nog eens heerlijk.

Zo zijn we ook met sesamkoekjes aan de slag gegaan. Die staan namelijk ook regelmatig op het menu.

Het was wel even zoeken hoe we ervoor konden zorgen dat de repen mooi uitharden, want na de eerste poging hadden we één grote plakbende. Gelukkig hebben we dé manier gevonden, waardoor jij deze heerlijke repen lekker zelf maakt.

Dit heb je nodig (15 stuks)

  • 240 gr ongezouten pinda’s
  • 120 gr honing
  • 1 theelepel kaneel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 3 uur koelkasttijd

  • Hak de pinda’s even grof door. Dit kun je met een groot mes doen maar ook in de keukenmachine.
  • Voeg de kaneel toe en roer het even door.
  • Verwarm de honing totdat deze een temperatuur heeft bereikt van 130 graden. Dit zorgt er namelijk voor dat de repen mooi uitharden als ze afkoelen.
  • Meng de honing met de pinda’s tot een plakkerig geheel.
  • Doe het pindamengsel in een rechthoekige schaal die bekleed is met bakpapier. Leg een tweede stuk bakpapier bovenop de pinda’s (om te voorkomen dat je handen vastplakken) en druk alles stevig aan.
  • Laat de ‘pindaplak’ minstens een paar uur maar bij voorkeur een hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Snijd er met een scherp mes vijftien repen van. Verpak de repen in strookjes bakpapier om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

Tips en tricks

  • Als je geen thermometer hebt kun je de honing ook op laag vuur verwarmen totdat deze borrelt en een beetje begint aan te zetten aan de randen van de pan. De temperatuur is dan ongeveer 130 graden.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 126
  • Eiwit: 4,2 gram
  • Koolhydraten: 8,7 gram
  • Vet: 8,0 gram
  • Vezels: 1,2 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

39 reacties

Laat een reactie achter