Recepten

Pindarotsjes

Pindarotsjes
Geschreven door Walter

Zo makkelijk en…… Zo lekker! Vooral als je chocolade van een goede kwaliteit gebruikt. Let er wel even goed op dat je ongezouten pinda’s koopt. Anders word je nogal onaangenaam verrast als je je tanden in zo’n lekker rotsje zet ๐Ÿ™‚

Dit heb je nodig (tien stuks)

  • 150 gr pure chocolade
  • 50 gr pinda’s

Zo maak je het

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Halveer de pinda’s en verkruimel er een paar tussen je vingers. Je kunt ze ook even grof doorhakken.
  • Meng de pinda’s met de gesmolten chocolade en roer goed door.
  • Leg een stuk bakpapier strak om een snijplank en maak hierop mooie rotsjes van het chocolade-pindamengsel.
  • Laat de pindarotsjes uitharden in de koelkast.

Tips en tricks

  • In plaats van pinda’s kun je bijvoorbeeld ook pistachenoten of amandelen gebruiken als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg eventueel een snuf zeezout toe als je daarvan houdt bij chocolade.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter