Recepten

Pindasoep

Pindasoep

Wij hebben wel eens horen zeggen dat pindasoep smaakt alsof je ‘een bak satésaus leeg zit te eten’. Daar zijn we het absoluut niet mee eens.

Net voordat we het onderstaande recept maakten, kochten we zelf een zak pindasoep bij de Albert Heijn. Gewoon om eens te proberen of dat verhaal van die bak satésaus waar is. Maar het was juist een prima soepje.

Gezien we best enthousiast waren over de kant-en-klare pindasoep van AH hebben we dit recept direct in de planning gezet. Zelf maken is 9 van de 10 keer namelijk nog lekkerder.

En dat bleek ook hier weer het geval! Echt een heerlijke soepje dat zeker naar pinda’s smaakt maar absoluut niet naar satésaus. Mocht je ‘m toch iets te pinda-achtig vinden dan kun je hem altijd wat verder verdunnen met extra bouillon, maar wat ons betreft is het onderstaande recept precies in balans 🙂

Dit heb je nodig (1.250 ml soep)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1000 ml kippenbouillon
  • 250 gr soepgroente of roerbakgroente
  • 1 stengel citroengras
  • 200 gr kipfilet
  • 75 gr pindakaas
  • 100 ml melk
  • 20 ml ketjap manis
  • verse peterselie of koriander
  • citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 35 minuten

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de gember en hak of rasp fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, gember en sambal een paar minuten aan.
  • Voeg de kippenbouillon en soepgroente toe en breng aan de kook. De soep moet in totaal zo’n 25 tot 30 minuten koken.
  • Kneus het citroengras (met een mes of door het te ‘knakken’) en voeg toe aan de soep.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes of reepjes en laat deze de laatste 15 minuten meekoken.
  • Meng de pindakaas met de melk, ketjap en wat fijngehakte peterselie of koriander tot een glad mengsel. Roer dit mengsel een paar minuten voor tijd door de soep en laat de soep nog één keer verwarmen tot het kookpunt.
  • Haal het citroengras voor het serveren uit de soep.
  • Proef de soep en maak eventueel verder op smaak met citroensap en sambal.
  • Schep de soep op en garneer eventueel nog met taugé en verse rode peper.

Tips en tricks

  • We hebben zelf een zakje Thaise roerbakgroente gebruikt als soepgroente. Die vonden we heel goed passen bij dit recept.
  • Wij gebruiken in dit recept twee theelepels sambal. Voel je vrij om wat meer of minder te gebruiken. Onthoud goed: toevoegen kan altijd achteraf, eruit halen wordt lastig 😉

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 85
  • Eiwit: 5,8 gram
  • Koolhydraten: 4,0 gram
  • Vet: 4,6 gram
  • Vezels: 1,2 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter