Diner Lunch

Pindasoep

Pindasoep

Wij hebben wel eens horen zeggen dat pindasoep smaakt alsof je ‘een bak satésaus leeg zit te eten’. Daar zijn we het absoluut niet mee eens.

Net voordat we het onderstaande recept maakten, kochten we zelf een zak pindasoep bij de Albert Heijn. Gewoon om eens te proberen of dat verhaal van die bak satésaus waar is. Maar het was juist een prima soepje.

Gezien we best enthousiast waren over de kant-en-klare pindasoep van AH hebben we dit recept direct in de planning gezet. Zelf maken is 9 van de 10 keer namelijk nog lekkerder.

En dat bleek ook hier weer het geval! Echt een heerlijke soepje dat zeker naar pinda’s smaakt maar absoluut niet naar satésaus. Mocht je ‘m toch iets te pinda-achtig vinden dan kun je hem altijd wat verder verdunnen met extra bouillon, maar wat ons betreft is het onderstaande recept precies in balans 🙂

Dit heb je nodig (1.250 ml soep)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 tl sambal oelek
  • 1000 ml kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 250 gr soepgroente of roerbakgroente
  • 200 gr kipfilet
  • 10 gr peterselie
  • 75 gr pindakaas
  • 100 ml melk
  • 20 ml ketjap manis
  • citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 35 minuten

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Schil de gember en hak of rasp fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, gember en sambal enkele minuten aan.
  • Giet de kippenbouillon in de soeppan.
  • Kneus de stengel citroengras en snijd doormidden. Voeg de stukken citroengras en de soepgroente toe en breng de soep aan de kook. Snijd de kipfilet in kleine blokjes of reepjes. Voeg deze toe als de soep al 10 minuten kookt en laat de kipfilet zelf 15 minuten meekoken.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng de pindakaas met de melk, ketjap manis en de helft van de fijngehakte peterselie tot een glad mengsel. Roer dit mengsel enkele minuten voor het einde van de kooktijd door de soep.
  • Breng de soep nog eenmaal aan de kook en verwijder de stukken citroengras uit de soep.
  • Proef de soep en maak verder op smaak met citroensap en sambal. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de resterende peterselie.

Tips en tricks

  • Wij gebruiken in dit recept twee theelepels sambal. Voel je vrij om wat meer of minder te gebruiken. Voeg extra sambal in kleine beetjes toe. Je kunt het er immers niet meer uithalen.
  • Voeg als garnering een handje taugé en dunne ringetjes rode peper toe om de soep nog mooier en lekkerder te maken.
  • Vervang de peterselie door koriander als je daarvan houdt. Het past erg goed bij de pindasoep.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 85
  • Eiwit: 6 gram
  • Koolhydraten: 4 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

8 reacties

Laat een reactie achter