Lunch

Pistoletje vitello tonnato

Pistoletje vitello tonnato

De vertaling van vitello tonnato is: kalfsvlees met tonijnsaus. Een echte klassieker onder de Italiaanse recepten. Het originele gerecht wordt alleen niet met een pistoletje geserveerd. Toch kunnen wij je uit ervaring vertellen dat je door deze toevoeging een verrukkelijke lunch creëert.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 volkoren (afbak)pistoletjes
  • 60 gr tonijn (uitgelekt gewicht)
  • 20 gr kappertjes
  • 20 gr fritessaus
  • 20 gr yoghurt
  • 5 ml citroensap
  • 60 gr fricandeau
  • 10 gr rucola

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Bak eventueel de pistoletjes af volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Doe de tonijn, de helft van de kappertjes, fritessaus, yoghurt, citroensap, peper en zout in een blender en meng tot een tonijnsaus.
  • Snijd de pistoletjes open en besmeer ze met de helft van de tonijnsaus.
  • Verdeel de fricandeau over de broodjes.
  • Verdeel de rest van de tonijnsaus over de broodjes.
  • Top af met de overige kappertjes en rucola.

Tips en tricks

  • De kappertjes kan je ook vervangen voor augurken.
  • Kalfsvlees is niet standaard te koop in de supermarkt. Wij hebben daarom fricandeau, een beleg van mals varkensvlees, gebruikt voor deze lunch.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 275
  • Eiwit: 21 gram
  • Koolhydraten: 36 gram
  • Vet: 10 gram
  • Vezels: 10 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X