Lunch

Pistoletje zalm met mosterd-dilledressing

Pistoletje zalm met mosterd-dilledressing

Het ‘gebruikelijke’ pistoletje met zalm en roomkaas is al heel lekker. Als je er net even wat meer aandacht aan besteedt kun je dat broodje zalm naar een hoger – en vooral smakelijker – niveau tillen. Als je dit geproefd hebt zit de kans er dik in dat je je broodje zalm voortaan altijd zo maakt.

Even een eitje koken, ondertussen snijd je de ui en maak je de dressing. Binnen een kwartier heb je een heerlijke lunch op tafel die je gerust restaurantwaardig mag noemen, al zeggen we het zelf ;).

De mosterd-dilledressing is overigens ook heerlijk door de salade of rauwkost, dus maak gerust wat extra.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 eieren
  • 0,5 halve rode ui
  • 15 ml olijfolie
  • 5 gr honing
  • 5 gr mosterd
  • 5 ml witte wijnazijn
  • 1 tl gedroogde dille
  • 2 pistoletjes
  • 80 gr gerookte zalm
  • 10 gr kappertjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard en snijd in plakken.
  • Snijd de rode ui in dunne (kwart)ringen.
  • Meng de olijfolie, honing, mosterd, witte wijnazijn en dille tot een dressing.
  • Besmeer de pistoletjes met een deel van de dressing, leg daarop de gerookte zalm, het ei, het ui en de kappertjes.
  • Druppel er vervolgens dressing overheen en maak af met wat versgemalen peper.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 467
  • Eiwit: 22,7 gram
  • Koolhydraten: 39,4 gram
  • Vet: 23,2 gram
  • Vezels: 9,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter