Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner

Pita met kipburger

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Zo, dat was een lekker broodje zeg! Wel een caloriebommetje, dat moeten we er eerlijk bij zeggen 🙂 Maar het is de moeite waard wat ons betreft.

Neem trouwens gerust wat extra sla en tomaat (of andere rauwkost) bij dit broodje. Goed voor de vitamientjes, het verzadigde gevoel en er zitten maar weinig calorieën in. Ondanks dat dit broodje aardig wat calorieën bevat denken we niet dat je het er lang op ‘volhoudt’. Die extra rauwkost is dan dus zeker een goed plan.

Hopelijk smaakt dit broodje jullie net zo goed als dat het ons heeft gesmaakt.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 snee (oud) brood
  • 10 gr bieslook
  • halve rode peper
  • mespuntje knoflookpoeder
  • 150 gr kipgehakt
  • 10 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 10 ml fritessaus
  • 5 ml mosterd
  • 5 gr honing
  • 2 pitabroodjes (50 gr per stuk)
  • 20 gr ijsbergsla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten in de koelkast

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de korsten van het brood, leg het brood in de oven en laat in ongeveer 15 minuten krokant bakken. Verkruimel het vervolgens tot een fijn paneermeel.
  • Hak de bieslook en rode peper fijn en meng samen met het knoflookpoeder door het kipgehakt. Maak er twee platte burgers van.
  • Haal de burgers aan beide zijden door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk goed aan, leg op een bord en dek af. Zet ze voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
  • Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in plakjes.
  • Maak een sausje van de fritessaus, mosterd en honing.
  • Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de hamburgers in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Beleg elk pitabroodje met een burger en bedek vervolgens met de sla, tomaat en ui. Top af met de saus.

Tips en tricks

  • Paneermeel uit een pakje is een prima alternatief voor als je wat minder tijd hebt.
  • Door de hamburgers terug te koelen vallen ze minder snel uit elkaar tijdens het bakken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 472
  • Eiwit: 25 gram
  • Koolhydraten: 47 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X