Recepten

Pita met kipburger

PitaKipburger

Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Zo, dat was een lekker broodje zeg! Wel een caloriebommetje, dat moeten we er eerlijk bij zeggen 🙂 Maar het is de moeite waard wat ons betreft.

Neem trouwens gerust wat extra sla en tomaat (of andere rauwkost) bij dit broodje. Goed voor de vitamientjes, het verzadigde gevoel en er zitten maar weinig calorieën in. Ondanks dat dit broodje aardig wat calorieën bevat denken we niet dat je het er lang op ‘volhoudt’. Die extra rauwkost is dan dus zeker een goed plan.

Hopelijk smaakt dit broodje jullie net zo goed als dat het ons heeft gesmaakt.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 snee (oud) brood
  • 10 gr bieslook
  • halve rode peper
  • mespuntje knoflookpoeder
  • 150 gr kipgehakt
  • 10 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 10 ml fritessaus
  • 5 ml mosterd
  • 5 ml honing
  • 2 pitabroodjes
  • 20 gr ijsbergsla

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de korsten van het brood, leg het brood in de oven en laat in ongeveer 15 minuten krokant bakken. Verkruimel het vervolgens tot een fijn paneermeel.
  • Hak de bieslook en rode peper fijn en meng samen met het knoflookpoeder door het kipgehakt. Maak er twee platte burgers van.
  • Haal de burgers aan beide zijden door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk goed aan, leg op een bord en dek af. Zet ze voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
  • Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in plakjes.
  • Maak een sausje van de fritessaus, mosterd en honing.
  • Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de hamburgers in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Beleg elk pitabroodje met een burger en bedek vervolgens met de sla, tomaat en ui. Top af met de saus.

Tips en tricks

  • Paneermeel uit een pakje is een prima alternatief voor als je wat minder tijd hebt.
  • Door de hamburgers terug te koelen vallen ze minder snel uit elkaar tijdens het bakken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 472
  • Eiwit: 25,2 gram
  • Koolhydraten: 47,0 gram
  • Vet: 22,1 gram
  • Vezels: 8,2 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter