Diner

Pittige boontjes met ketjap en krieltjes

Pittige boontjes met ketjap en krieltjes

Boontjes met ketjap is een power combinatie! Althans, dat vinden wij 🙂 Vooral als je er ook nog een beetje sesamzaad bij doet. Alleen heb je dan nog geen hele maaltijd. Daarom gebruikten we dit als basis en hebben we daar een gezellige maaltijd omheen gebouwd. En dat is gelukt.

Met 20 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan en je hebt maar twee pannen vies. Ideaal toch?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 200 gr kipfilet
  • 400 gr krieltjes
  • 10 gr sesamzaad
  • 30 ml ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze drie minuten. Spoel ze direct daarna goed koud en laat ze uitlekken.
  • Schil de gember en hak het fijn. Hak ook de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en gember even aan. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze een paar minuten mee. Doe de kip, knoflook en gember op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok en bak de krieltjes een paar minuten op hoog vuur aan. Zet het vuur lager en laat de krieltjes nog even verder garen. Zodra de krieltjes (bijna) naar wens zijn voeg je de sperziebonen en het sesamzaad toe en wok je deze even mee.
  • Voeg tot slot de kipfilet weer toe en ook de ketjap, sambal en een klein scheutje water.
  • Laat alles nog even pruttelen.

Tips en tricks

  • Als je één theelepel sambal gebruikt wordt het gerecht nog niet heel pittig. Voeg dus gerust wat extra toe. Een fijngesneden verse rode peper kan natuurlijk ook heel goed.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 447
  • Eiwit: 32,0 gram
  • Koolhydraten: 51,0 gram
  • Vet: 9,4 gram
  • Vezels: 11,9 gram

Eet smakelijk!

8 reacties

Laat een reactie achter