Boontjes met ketjap is een power combinatie! Althans, dat vinden wij 🙂 Vooral als je er ook nog een beetje sesamzaad bij doet. Alleen heb je dan nog geen hele maaltijd. Daarom gebruikten we dit als basis en hebben we daar een gezellige maaltijd omheen gebouwd. En dat is gelukt.
Met 25 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan en je hebt maar twee pannen vies. Ideaal toch?
Dit heb je nodig (twee personen)
- 400 gr sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 200 gr kipfilet
- 400 gr krieltjes
- 10 gr sesamzaad
- 30 ml ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze drie minuten. Spoel ze direct daarna goed koud en laat ze uitlekken.
- Schil de gember en hak het fijn. Hak ook de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en gember even aan. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze een paar minuten mee. Doe de kip, knoflook en gember op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok en bak de krieltjes een paar minuten op hoog vuur aan. Zet het vuur lager en laat de krieltjes nog even verder garen. Zodra de krieltjes (bijna) naar wens zijn voeg je de sperziebonen en het sesamzaad toe en wok je deze even mee.
- Voeg tot slot de kipfilet weer toe en ook de ketjap, sambal en een klein scheutje water.
- Laat alles nog even pruttelen.
Tips en tricks
- Als je één theelepel sambal gebruikt wordt het gerecht nog niet heel pittig. Voeg dus gerust wat extra toe. Een fijngesneden verse rode peper kan natuurlijk ook heel goed.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal:Â 447
- Eiwit: 32 gram
- Koolhydraten: 51 gram
- Vet: 9 gram
- Vezels: 12 gram
Heb zojuist het weekmenu gedownload. Krijg ik iedere week een mail met een nieuw weekmenu?
Je krijgt eenmalig het gratis weekmenu. Wanneer je lid wordt staat het weekmenu elke week voor je klaar in de ledenomgeving!
Zojuist gegeten, heerlijk!
Geweldig recept, dit gaan we vaker op de tafel zetten, dank ke!!
Vanavond gegeten, erg lekker!!
Hoeveel gram is een portie eigenlijk? En houden jullie ook rekening met de olie waarin wordt gebakken?
Het recept is voor twee personen, dus je mag overal de helft van nemen 🙂 We rekenen zeker olie mee om in te bakken.
Erg lekker! Ik ga dit zeker nog een keer maken voor m’n vriend!
Vanavond gegeten. We vonden het alle twee erg verrassend lekker. Zeker na een vakantie in Portugal. Weggaan het vaker eten. Bedankt weer
Dit lijkt me heerlijk maar wij zijn met z’n vieren absoluut geen pittige eters. Waar kun je dat dan door vervangen? Ik gebruik in jullie recepten wel eens een klein puntje van die minder pittige sambal.
Je kunt de sambal ook weglaten, dan zijn de boontjes ook erg lekker!
Het was heerlijk.Vond persoonlijk wat veel aardappelen.
Heeeerlijk!!!
Kan het ook zonder de krieltjes ….. kan niet zo goed tegen aardappel