Diner Tussendoortjes & snacks

Pittige gamba’s

Eigenlijk is dit de meest standaard manier om gamba’s te bereiden. Maar tegelijkertijd is het ook de lekkerste manier. Goede gamba’s hebben gewoon niet veel nodig. Wat olie, knoflook, peper en klaar!

Alhoewel… een lekkere cocktailsaus om ze in te dippen is wat ons betreft wel een aanrader 🙂

Dit heb je nodig (100 gram)

  • 1 verse rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 20 ml olijfolie
  • 100 gr rauwe gamba’s

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten marineren

  • Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper in dunne halve ringen.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Meng de olijfolie in een ruime kom met de rode peper en knoflook. Voeg ook wat peper en zout toe. Roer de gamba’s erdoor en laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Laat een wok of koekenpan goed heet worden.
  • Bak de gamba’s al omscheppend in ongeveer 3 minuten roze en gaar.

Tips en tricks

  • Je bakt de gamba’s in de olie waarin je ze gemarineerd hebt. Extra olie in de pan doen is dus niet nodig.
  • Bak de gamba’s niet langer dan nodig. Daar worden ze taai van.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 187
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 2 gram
  • Vet: 10 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter