Diner Tussendoortjes & snacks

Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

We kennen maar weinig mensen die niet van gehaktballetjes houden. We hadden natuurlijk al een ander recept voor gehaktballen, maar een tweede recept kan wat ons betreft zeker geen kwaad. Er zijn immers honderd verschillende manieren om gehaktballen te maken en deze variant vonden we wel erg lekker! Er gaat namelijk chilisaus door het gehakt en ei zit er juist weer niet in.

Bovendien maken we dit keer echt van die kleine snackballetjes. Je weet wel, zo’n mooi formaatje dat je in een milliseconde in je mond kunt sneaken zonder dat iemand het doorheeft 🙂 Maar, niet te veel hè 😉

Dit heb je nodig (20 balletjes)

  • 2 teentjes knoflook (of 1 grote)
  • 300 gr half om haf gehakt
  • 30 gr chilisaus
  • 20 gr ketjap manis
  • mespunt chilipoeder
  • 30 gr paneermeel (10 gr apart houden)
  • 20 gr roomboter

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Hak de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Meng alle ingrediënten behalve de boter goed door elkaar. Hou ook 10 gr paneermeel achter.
  • Draai 20 kleine balletjes van het gehakt. Rol de balletjes door de resterende 10 gr paneermeel.
  • Laat de boter smelten in een braad- of koekenpan en bak de gehakt balletjes eerst één minuut op hoog vuur aan.
  • Laat de balletjes daarna in ongeveer vijf minuten op laag vuur gaar worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tips en tricks

  • De chilipoeder voeg je naar smaak toe. Een mespuntje maakt de balletjes nog niet heel pittig. Gebruik dus gerust wat meer als je dat lekker vindt. Eventueel kun je ook een (flinke) theelepel sambal toevoegen.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 52
  • Eiwit: 3,2 gram
  • Koolhydraten: 2,5 gram
  • Vet: 3,2 gram
  • Vezels: 0,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter