Pittig wordt ‘ie zeker, deze smaakvolle kerriesoep. Kan jij extra veel pit aan? Gebruik dan een deel van de zaadjes uit de rode peper in je soep. Dan upgrade je deze kerriesoep naar ‘pittige kerriesoep voor gevorderden’.
Dit heb je nodig (vier personen)
- 2 groentebouillonblokjes
- 100 gr rijst
- 4 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 150 gr paksoi (stengels)
- 60 gr bosui
- 100 gr taugé
- 30 gr boter
- 10 gr kerriepoeder
- 25 gr bloem
- 150 ml kokosmelk
- 80 gr cashewnoten
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Los de bouillonblokjes op in 1 liter water en houd de bouillon warm.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de eieren in 8 minuten hard, pel ze en snijd ze in plakjes of partjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper fijn.
- Was de paksoi en snijd de stengels in stukken van 1 à 2 centimeter.
- Snij de bosui in dunne ringen.
- Overgiet de taugé met kokend water.
- Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper met het kerriepoeder zachtjes aan.
- Voeg de bloem toe en laat een paar minuten gaar bakken. Blijf goed roeren.
- Voeg de kokosmelk en ongeveer 600 milliliter bouillon toe. Breng dit al roerend aan de kook en voeg eventueel meer bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Voeg de rijst, paksoi en taugé toe en laat dit een paar minuten meewarmen.
- Maak de soep verder op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.
- Serveer de soep met de bosui, cashewnoten en het ei.
Tips en tricks
- In plaats van rijst kun je ook (rijst)noedels gebruiken. Breek ze voordat je ze gaat bereiden, zodat de soep makkelijk te eten blijft.
- Het blad van de paksoi kun je ook gebruiken. Was de bladeren goed en bak ze even mee met de ui, knoflook en peper. Of bewaar de bladeren bijvoorbeeld voor in de nasi of bami.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 478
- Eiwit: 15 gram
- Koolhydraten: 34 gram
- Vet: 31 gram
- Vezels: 6 gram
Kan ik deze soep ook invriezen??
Hoi Heleen!
Dat kan wel hoor 🙂 Alleen het ei, de bosui en de cashewnoten zou ik zelf niet invriezen, maar pas toevoegen na het opwarmen.
Kan ik de kokosmelk ook vervangen in kookroom ( of iets anders)?
Ja hoor, dat kan prima 🙂
Thanks voor de snelle reactie!
Een heerlijke maaltijdsoep. Lekker van smaak . En het ziet er goed uit op je bord.
Dank je wel
15 januari 2021.
De soep smaakt geweldig. lekker pittig. .En hij vult goed. Is ook leuk om te zien.
Bedankt Inge.
Hoe kan ik deze soep aanpassen voor het dagmenu van 1250kcal?
In de app hebben we een passend dagmenu staan. Of je kiest een dag met een maaltijdsoep met ongeveer evenveel calorieën en neemt dan deze heerlijke soep.
Als ik de ei en cashewnoten vervang door kipfilet? Dan zit ik qua verhoudingen toch nog goed?
Ja dat kan wel!
Wat voor groentebouillonblokjes gebruiken jullie?
Wij gebruiken AH bouillonblokjes. Maar een ander merk mag uiteraard ook. We rekenen wel met blokjes waarvan je er 1 op 500 ml water gebruikt.