Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner Lunch Vegetarisch recept

Pittige kerriesoep

Pittige kerriesoep

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Pittig wordt ‘ie zeker, deze smaakvolle kerriesoep. Kan jij extra veel pit aan? Gebruik dan een deel van de zaadjes uit de rode peper in je soep. Dan upgrade je deze kerriesoep naar ‘pittige kerriesoep voor gevorderden’.

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gr rijst
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 gr paksoi (stengels)
  • 60 gr bosui
  • 100 gr taugé
  • 30 gr boter
  • 10 gr kerriepoeder
  • 25 gr bloem
  • 150 ml kokosmelk
  • 80 gr cashewnoten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Los de bouillonblokjes op in 1 liter water en houd de bouillon warm.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de eieren in 8 minuten hard, pel ze en snijd ze in plakjes of partjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper fijn.
  • Was de paksoi en snijd de stengels in stukken van 1 à 2 centimeter.
  • Snij de bosui in dunne ringen.
  • Overgiet de taugé met kokend water.
  • Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper met het kerriepoeder zachtjes aan.
  • Voeg de bloem toe en laat een paar minuten gaar bakken. Blijf goed roeren.
  • Voeg de kokosmelk en ongeveer 600 milliliter bouillon toe. Breng dit al roerend aan de kook en voeg eventueel meer bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.
  • Voeg de rijst, paksoi en taugé toe en laat dit een paar minuten meewarmen.
  • Maak de soep verder op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.
  • Serveer de soep met de bosui, cashewnoten en het ei.

Tips en tricks

  • In plaats van rijst kun je ook (rijst)noedels gebruiken. Breek ze voordat je ze gaat bereiden, zodat de soep makkelijk te eten blijft.
  • Het blad van de paksoi kun je ook gebruiken. Was de bladeren goed en bak ze even mee met de ui, knoflook en peper. Of bewaar de bladeren bijvoorbeeld voor in de nasi of bami.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 478
  • Eiwit: 15 gram
  • Koolhydraten: 34 gram
  • Vet: 31 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

14 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X