Recepten

Pittige kipspiesjes uit de oven

Pittige kipspiesjes uit de oven

Het liefst maak ik ze klaar op de BBQ, omdat ze dan een heerlijke grillsmaak krijgen. Maar ook uit de oven zijn deze kipspiesjes erg lekker. En dat is maar goed ook, want het overgrote deel van het jaar is barbecue├źn in Nederland niet echt een optie ­čÖé

Dit heb je nodig (drie personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ├á 2 theelepels sambal oelek
  • 50 ml ketjap manis
  • kipkruiden (op de verpakking staat hoeveel je ervan nodig hebt)
  • sat├ęprikkers

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten marineren + 10 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de sat├ęprikkers in een glas water. Dit zorgt ervoor dat ze niet verbranden in de oven. Meng de ketjap, sambal en kipkruiden in een schaaltje.

Marinade voor pittige kipspiesjes

Snij de kipfilet in mooie blokjes en doe deze in de schaal met marinade. Probeer ervoor te zorgen dat de kip zo goed mogelijk onder staat. Hoe langer de kip in de marinade staat hoe beter (hoewel… op een gegeven moment wordt het er niet beter op, maar je snapt wat ik bedoel), maar ook 10 minuutjes marineren is zeker al de moeite waard. Uiteindelijk haal je de kip weer uit de marinade en rijg je de blokjes aan de sat├ęprikkers.

Gemarineerde kip

De kip na een klein uurtje marineren. De ketjap heb ik hier al afgegoten.

Tijd om de spiesjes af te bakken in de oven! Ze hebben ongeveer 10 tot 12 minuten nodig op 200 graden. Draai ze halverwege even om. Het afbakken kan op een bakplaat of op een rooster. Een rooster heeft mijn voorkeur omdat je daar mooie grillstrepen van krijgt. Smeer de spiesjes voor het bakken licht in met olijfolie. Olijfolie verdeelt de warmte goed en laat de spiesjes mooi glanzen.

Pittige kipspiesjes op bord met saus en salade

Tips en tricks

  • De spiesjes zijn naturel erg lekker, maar ze laten zich ook prima dippen in allerlei verschillende sauzen ­čÖé
  • Lekker weer? Laat de oven maar uit, en grill ze lekker op de BBQ
  • Eet de spiesjes met (oven)frietjes en een lekkere frisse salade

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal:┬á125
  • Eiwit:┬á23,3 gram
  • Koolhydraten:┬á3,1 gram
  • Vet:┬á1,6┬ágram
  • Vezels:┬á0,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter